Diari Més

La campanya de seguretat, salvament i neteja a les platges dóna el tret de sortida amb l'inici de l'estiu

La campanya s'allargarà fins el 15 de setembre

La campanya de seguretat, salvament i neteja a les platges tarragonines dóna el tret de sortida amb l'inici de l'estiu

La campanya de seguretat, salvament i neteja a les platges tarragonines dóna el tret de sortida amb l'inici de l'estiuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada de platges ha començat amb el desplegament dels equips de salvament de la Creu Roja, la unitat de vigilància de la Guàrdia Urbana i l’inici de la campanya de neteja a la zona litoral. Fins al 15 de setembre i de dilluns a diumenge, els 15 quilòmetres de costa del municipi disposen d’un dispositiu integral per garantir la seguretat, la convivència, la neteja i l’accessibilitat a tots els usuaris de les platges i cales de Tarragona, que incloules següents:Miracle, Cossis, Arrabassada, Savinosa, Capellans, La Llarga, Cala Fonda, Cala Roca Plana, Bosc de la Marquesa, cala Jovera i Tamarit.

Seguretat

Pel que fa a la seguretat, la Guàrdia Urbana realitzarà el servei de vigilància de totes les platges amb una unitat formada per quatre agents, que comptaran amb dos agents de suport de la Unitat de Medi Ambient, el suport d’una Unitat de Trànsit, i una altra de la Unitat de Seguretat Ciutadana. El patrullatge es planificaràdiàriament tenint en compte les problemàtiques detectades i amb l’objectiu de garantir els màxims nivells de seguretat, convivència i civisme. Aquest any, continuaran realitzant-se els dispositius especials de vigilància a la zona del Bosc de la Marquesa en coordinació amb la resta de cossos de seguretat. També es programaran serveis sense uniforme davant dels fets que puguin alterar la convivència en aquests espais.

Enguany es donarà continuïtat a dos projectes iniciats l’any passat: per una banda els vehicles policials utilitzats per la Unitat de Vigilància de Platgescontinuaran comptantamb un desfibril·lador, i per l’altra, elscàmpings tambédisposaran de tríptics de denúncia per tald’accelerar els tràmits i evitar que calgui desplaçar-se fins a la comissària de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Com a novetat, enguanyes prepararà al personal de la recepció del càmping perquè comencin a omplir aquests formularis, mentre es desplacen els membres de la Unitat de Vigilància a les Platges per finalitzar la confecció de la denúncia. Elsil·lícits penal hauran d'haver estat produïts per un autor desconegutisense violència i intimidació.

Dispositiu especial al Bosc de la Marquesa

En els darrers anys, per part de l’Ajuntament de Tarragona, la titularitat del Bosc de la Marquesa (càmping de les Palmeres) i l’Associació de veïns de La Mora, tenen una preocupació sobre la protecció de l’espai protegit d’interès natural del Bosc de la Marquesa. La principal inquietud és el risc d’incendi forestal sobretot per la proliferació d’acampades que comporten en moltes ocasions la realització de focs en diverses modalitats: a terra o barbacoes, així com llançaments de coets i material pirotècnic. Per aquest motiu, a més a més de la vigilància diürna –de les 10.00h. a les 20.00h des del 16 de juny fins al 10 de setembre–s’establiran dispositius conjunts entreGuàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Seprona, Agents Forestals i Guarda Forestal de la finca.

Servei de salvament i socorrisme

Creu Roja s’encarrega del servei de salvament i socorrisme, prevenció d’accidents, vigilància i senyalització marítima de les platges del municipi. Com a principals novetats del servei, aquest estiu s’ha ampliat el nombre de torres d’intervenció immediata, instal·lant-ne una nova al Miracle, una altra a l’Arrabassada i dues a la Platja Llarga, que se sumen a les sis habituals de cada any i als sis llocs de socors. Aquest estiuel servei estarà format per un equip de humà de 36 personesamb titulació de socorristesaquàtics.

A la Platja de l’Arrabassada s’ha instal·latuna zona per apersones amb mobilitat reduïda que compta amb un ferm apte per al desplaçament amb cadira de rodes, un punt d’aigua i una zona d’ombra. L’espai compta amb unasuperfície de 25m2. A més,els equips de salvament estaran dotats amb crossesamfíbies.Pel que fa a la resta derecursos materials, el servei compta amb tres motos d’aigua, quatre embarcacions semirígides de rescat, una ambulància bàsica, un vehicle de rescat 4x4 i diversos vehicles terrestres per al desplaçaments dels equips. També compten amb set desfibril·ladors instal·lats als llocs de socors de Miracle, Arrabassada, Savinosa, Llarga, La Móra, Tamarit i a l’ambulància.

La campanya de salvament i socorrisme es realitza de 10 del matí a les 7 de la tarda, i de dilluns a diumenge, a les platges del Miracle, Arrabassada, Capellans, Savinosa, Llarga, La Móra i Tamarit.

Neteja de Platges

La neteja de platges s’intensifica durant l’estiu, amb un servei que es presta els set dies de la setmana i que treballa a primera hora del matí per deixar les platges en estat òptim. L’equip està format per un encarregat, cinc maquinistes i deu peons, que s’amplia en casos puntuals i necessaris.

En col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’àrea de Medi Ambient ha creat una Brigada de Treballs en Benefici de la Comunitat que permet que persones amb condemnes per delictes penals puguin evitar l’entrada a presó prestant serveis en benefici de la comunitat. L’equip està format per un encarregat i 8 persones que presten el servei comunitari i s’encarreguen del manteniment de les zones d’aparcament i espais naturals protegits de les platges i els seus entorns.

La campanya de seguretat, salvament i neteja a les platges tarragonines dóna el tret de sortida amb l'inici de l'estiu

La campanya de seguretat, salvament i neteja a les platges tarragonines dóna el tret de sortida amb l'inici de l'estiuCristina Aguilar

tracking