Diari Més

Recerca

Investigadors de la URV busquen capital a Boston per a un aparell que controla els ronyons

Els membres del projecte Creatsens han aconseguit una beca per a participar en un programa formatiu en aquesta ciutat

Investigadors de la URV busquen capital a Boston per a un aparell que controla els ronyons

Investigadors de la URV busquen capital a Boston per a un aparell que controla els ronyonsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres del projecte Creatsens busquen capital a Boston (Estats Units) per a una nova empresa biotecnològica que desenvoluparà un dispositiu domèstic que ajuda a detectar i controlar malalties renals.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) informa que aquest dispositiu és el punt de partida de l'empresa de base tecnològica que es gesta des de la URV amb el suport del programa CaixaImpulse.

Ara, els membres d'aquest projecte Adrià Maceira i Jordi Ferré han aconseguit una beca a Boston per participar en el Richi Social Entrepreneurs, un programa de formació en innovació i que facilitarà l'entrada de capital en l'empresa.

El projecte sorgeix del Grup de Quimiometria, Cualimetria i Nanosensors, liderat per Francisco Andrade, en col·laboració amb el grup d'investigació de Pablo Ballester, de l'Institut Català d'Investigació Química.

Els investigadors han desenvolupat el primer sensor capaç de determinar de forma directa els nivells de creatinina en fluids biològics -orina o plasma- d'una manera exacta, ràpida, simple i econòmica.

El nou dispositiu el podran utilitzar tant els pacients crònics, a casa, per controlar-se els nivells de creatinina; com els metges, per tenir un diagnòstic dels pacients de forma més ràpida i senzilla.

Es calcula que més de 5 milions de persones a Espanya pateixen algun grau de malaltia renal crònica i és clau detectar-la a temps

tracking