Diari Més

Societat

​Proposen convertir la Tabacalera en un Espai Veïnal Autogestionat

La plataforma Oppida ha organitzat activitats a la Rambla i un dinar popular a la Tabacalera per donar a conèixer la seva proposta

​Proposen convertir la Tabacalera en un Espai Veïnal Autogestionat

​Proposen convertir la Tabacalera en un Espai Veïnal AutogestionatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convertir una part de la Tabacalera en un espai veïnal autogestionat. Aquesta és la proposta que demà dissabte la plataforma tarragonina Oppida presentarà davant de les oficines de l'OMAC. Oppida, que reuneix diferents associacions i també particulars, vol decidir per a què s'ha de destinar una zona de l'edifici.

El col·lectiu ha dit a terme diverses reunions i debats amb veïns, artistes i altres col·lectius, en els quals han arribat a la conclusió que «el principal problema és la manca de cessió d'espais per tal que els diferents col·lectius desenvolupin i ofereixin a la ciutadania les seves propostes».

Per aquest motiu, ja han redactat un projecte on s'explica quins usos es podrien donar a part de les instal·lacions de la Tabacalera que a hores d'ara estan desocupades. La seva proposta gira al voltant de tres eixos —el social associatiu, el pedagògic i l'artístic—, amb els quals es vol donar resposta a les necessitats de diferents col·lectius al mateix temps que es vol afavorir que la implicació de la ciutadania.

Oppida ha preparat un acte festiu per donar a conèixer la seva reivindicació al conjunt de la població tarragonina, aquest dissabte a partir de les 11 del matí davant de les oficines de l'OMAC a la Rambla Nova. El grup The FEOS Experience farà un concert i el Tornavís Teatre una actuació. A més, hi haurà un taller de serigrafia artesana i jocs per als més menuts. Al migdia les batucades d'Engrescats de Tarragona i Tympanum acompanyaran els assistents al llarg del recorregut cap a la Tabacalera on se celebrarà un dinar popular.

tracking