Diari Més

Port

Deu empreses opten a ocupar el restaurant de l'antiga Puda

L’edifici del Pòsit entrarà en funcionament a mitjans de juliol, coincidint amb la Verge del Carme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment són deu els restaurantss’han presentat al concurs per ocupar l’antiga Puda. Tot i que en un principi s'havia anunciat que el nombre de participants en la licitació eren nou empreses, a aquestes se li va afegir posteriorment una proposta arribada per correu.El passat dia 11 es va tancar el termini per presentar les sol·licituds i a finals de mes es comunicarà quina empresa es farà càrrec d’aquest espai del Pòsit de Pescadors. El futur espai podrà acollir unes 90 persones i, com el teatre que hi ha ubicat a la primera planta de l’edifici, està previst que obri les seves portes a mitjans de juliol coincidint amb la Verge del Carme.

Des del Port no s’ha volgut fer públic ni el nom de cap dels candidats ni si hi ha propostes que siguin de la ciutat. Això sí, s'haremarcatque un dels requisits indispensables per optar al nou restaurant és «oferir una cuina marinera i totalment mediterrània». Les condicionsque contempla l’oferta són un lloguer de 19 anys, a un cost de 2.500 euros al mes durant els 5 primers anys, que després es revisaria a l’alça en funció del’evolució dels preus del mercat, segonsha explicatel president del Port, Josep Andreu, en una visita a les obres que s’estan duent a terme i que s’estan a punt de finalitzar.

La remodelació de tot el Pòsit ha tingut un cost d’1,2 milions d’euros i s’ha executat en un període de 14 mesos, allargant-se dos mesos més del que estava programat. A banda, també s’han fet treballs per arranjar les fonts que hi ha situades just al davant del Pòsit. Les obres de millora tenenun cost de 150.000 euros i es posaran en marxa per Sant Pere. «Des del Port s’ha fet un esforç perquè no només l’edifici, sinó també els voltants estiguin enllestits per l’estiu, i poder afavorir així la baixada de la gent al Serrallo», hacomentatla directora de comunicació, Montse Adán.

Un teatre i

oficines

El restaurant ocuparà la planta baixa del Pòsit. A la primera, hi ha situat un teatre, que té un aforament de 115persones. El responsable d’edificació del Port, Daniel Vera, va subratllar que s’ha mantingut la geometria dels elements arquitectònics, com ara les arcades de les portes d’accés al teatre o l’escenari.

A la segona planta, s’hi ubicaran les noves oficines de Port-ciutat. Antigament aquest espai era l’escola del Serrallo, i ara s’ha renovat de dalt a baix per acollir les dependències del departament del Port encarregat de gestionar els Tinglados i la relació que l’autoritat portuària té amb la ciutadania. En aquest cas, la planta estarà en funcionament a partir de l’octubre, quan es farà el trasllat de les oficines.

A part de la rehabilitació d’aquests espais, els treballs han suposat la millora en els accessos de l’edifici i la substitució de les dues escales antigues per una escala nova i un ascensor, que han permès que l’edifici compleixi el codi d’accessibilitat.

Nou restaurants opten a ocupar l'antiga Puda

Nou restaurants opten a ocupar l'antiga PudaCristina Aguilar

tracking