Diari Més

Mediambient

La Coordinadora d'Entitats es reuneix amb DOW per reclamar informació de l'episodi de fums

La CET va valorar la trobada con un «exercici de transparència» per part de les químiques

La Coordinadora d'Entitats es reuneix amb DOW per reclamar informació de l'episodi de fums

La Coordinadora d'Entitats es reuneix amb DOW per reclamar informació de l'episodi de fumsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) va celebrar dillunsuna nova reunió en què han pres part diversos presidents d’associacions adherides a l’ens i que en aquesta ocasió va tenir com a convidat aJosep Boronat, director d'Afers Públics i Comunicacions de Dow Chemical.

La CET va demanar a Josep Boronat que participés en la reunió per tal de donar explicacions sobre l’incident deles columnes de fum provinents de les xemeneies de la fàbrica de DOW que van tenir lloc fa uns dies.El responsable de comunicació de l’empresa va assegurarque tot i l’espectacularitat de les columnes de fum, aquests episodis es troben dins del marge de la legislació vigent i no tenen cap mena d’afectació per a la salut de les persones. També va afirmarque el fort soroll que s’escoltava va ser degut a la injecció de vapor per tal de reduir el màxim possible la contaminació. Boronat va respondreles preguntes formulades pels membres de la CET i ha demanat disculpes per les molèsties causades.

El president de la Coordinadora, Ángel Juárez, comentavaun cop acabada la reunió que «agraïm a Josep Boronat de DOW que hagi vingut aquí a aclarir-nos què és el que va passar. Es tracta d’un exercici de transparència que fa uns anys era inimaginable. Afortunadament, les coses han canviat». Juárez ha assegurat que «la transparència per a les empreses químiques és una obligació, i hem de demanar que l’exerceixin. Nosaltres seguirem en la mateixa línia, i per això li hem requerit, i ho fem extensible a la resta de corporacions del sector, que continuïn treballant per millorar la seva transparència i que la ciutadania estigui perfectament informada quan ocorren episodis d’aquest tipus».

tracking