Diari Més

​CDC es posa la medalla pels Jocs Mediterranis

Francesc Homs, cap de llista al Congrés dels Diputats, ha assegurat que la formació nacionalista donarà suport a tots aquells projectes que tinguin la intenció d’oferir llocs de treball, com ara el BCN World

Les escales de la Catedral han estat l'escenari de l'acte central de campanya a Tarragona.

​CDC es posa la medalla pels Jocs MediterranisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat i la Diputació de Tarragona han estat les dues institucions que més han vetllat pels Jocs Mediterranis. Així ho ha dit el cap de llista de CDC pel Congrés dels Diputats, Francesc Homs, durant l’acte central de campanya a Tarragona. «Hem presumit poc, però hem treballat molt», ha dit Homs, que ha comptat amb l’assentiment de Quim Nin, secretari general de presidència. Per Homs, l’Estat espanyol està girant l’esquena a l’esdeveniment esportiu. El candidat Ferran Bel ha qualificat d’oportunista l’aportació de 3 milions d’euros per part del govern espanyol. Bel ha apuntat que ‘la gent de Convergència’ ha estat qui més està apostant pels Jocs Mediterranis.

Homs també s’ha referit a projectes com el centre recreatiu turístic BCN World o el corredor mediterrani. «Donarem suport a totes aquelles iniciatives que ofereixin llocs de treballs», ha dit el cap de llista convergent.

Ferran Bel, candidat al Congrés i alcalde de Tortosa, ha explicat al públic de la plaça de les Cols, que els partits espanyols només se’n recorden de Tarragona quan hi ha eleccions, «després se n’obliden». Bel ha assegurat que la ciutat de Tarragona és una de les més maltractades per part del govern central, ja que es produeixen un alt nombre d’incompliments, com ara les promeses del Mercat Central o la restauració de l’estació de trens. «En canvi, nosaltres som la gent que complim. Som gent de fets», ha dit Bel.

El moment més aplaudit de la tarda, per part dels 250 tarragonins que omplien l’emblemàtica plaça, ha estat el discurs de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, qui ha destacat la importància d’anar a votar el pròxim 26 de juny. «No sé com aniran els resultats, però estic segur que Convergència tindrà la paella pel mànec i serà decisiva», ha afirmat Mas. L’expresident ha definit el partit nacionalista com «el canvi amb prioritat catalana, a diferència d’altres formacions com Podemos». Finalment, Mas ha acabat el discurs fent l’ullet a l’exalcalde tarragoní Joan Miquel Nadal: «Aquesta ciutat amb Nadal tenia projecte i orgull».

Francesc Homs, cap de llista al Congrés ha aprofitat per demanar vots de manera directa als tarragonins presents. «Els vostres vots valdran or, perquè els grans partits espanyols no es posaran d’acord i Convergència serà decisiva», ha assegurat el cap de llista. Homs també ha fet referència al debat televisiu celebrat ahir amb els quatre grans partits polítics, i ha destacat que Pablo Iglesias no es va mostrar gaire compromès amb el referèndum català.

«El benestar de les persones, la prioritat»

Per la seva banda, Carles Pellicer, cap de llista al Senat per CDC i alcalde de Reus, ha destacat que durant aquesta última legislatura de sis mesos, la formació independentista s’ha reunit amb els pescadors de Peix Blau per intentar conèixer i solucionar la seva problemàtica. «El benestar de les persones és la nostra prioritat», ha dit Pellicer. Finalment ha aconsellat als presents anar a votar perquè si no «decidiran per nosaltres».

Mas: «Ara, la batalla pel Corredor Mediterrani la tenim a Madrid» Apostar per millorar infraestructures com la connexió amb Europa a través del Corredor Mediterrani i defensar el business friendly han estatles propostes clau del president de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, en un dinar amb empresaris del territori que ha tingutlloc a Valls. Durant el discurs, el president no ha escatimata demanar el vot a la vegada que ha fetal·lusions a la CUP, destacant que «el més probable és que el 27 de juny nosaltres siguem decisius, hi ha partits com el nostre que ho poden ser, si no t’ho carregues tot com fan altres». Així mateix, ha ridiculitizatdirectament les propostes d’altres partits com Podem, destacant que «ara, anuncien en el seu propi programa que apostaran per la travessia central pels Pirineus. Això és més vell que anar a peu». En aquest sentit, ha asseguratque «ens ha costat molt que Europa entengués i declarés el Corredor del Mediterrani com a element estratègic. Ja tenim la batalla guanyada a Europa però, ara, la tenim a Madrid». Més enllà de reivindicar la millora de les infraestructures ferroviàries, Mas ha lloatla importància de «les petites i mitjanes empreses», com a impuls econòmic del país. No obstant això, hadeixatanar la pregunta sobre «si haguéssim tingut les mateixes eines que la resta, què hauríem pogut aconseguir?». En clau territorial ha recordartque «pel que fa a BCN World, som nosaltres els que estem estirant del carro i donant la cara, pocs més». D’altra banda, la intervenció davant de més d’un centenar de persones, tambéha servitperquè el rellevat president de la Generalitat demanés ajuda per tal que «l’espai de centre quedi ben posicionat» i alertar que «a Catalunya tenim el risc de caure en l’extrem, ja sigui a la dreta o a l’esquerra i això tindrà conseqüències». Una de les preguntes que donar el toc còmic a la trobada va ser: «Ha valgut la pena deixar la presidència?». En resposta, Arur Mas ha asseguratque «sí, evidentment». A més, ha recordatque «quan prens una decisió has de mirar l’alternativa que tens al costat i és el que vaig fer». La trobada d’avui al migdiaha reunitmembres de CDC com l’alcalde de Valls, Albert Batet, el cap de llista per Tarragona a les eleccions del 26-J, Ferran Bel, o Carles Pellicer, alcalde de Reus.

Artur Mas en el dinar amb empresaris i polítics.

​CDC es posa la medalla pels Jocs MediterranisCristina Aguilar

tracking