Diari Més

S'arxiva la denúncia de la noia lesionada per un antiavalots durant la vaga general de l'any 2012

L'Audiència arxiva aquesta falta perquè ha prescrit la responsabilitat penal, ja que no s'ha practicat cap diligència en sis mesos

La noia va recriminar als agents els cops al jove de la imatge.

S'arxiva la denúncia de la noia lesionada per un antiavalots durant la vaga general de l'any 2012Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Tarragona ha arxivat la denúncia d'una noia lesionada per un antiavalots de la policia catalana a Tarragona en considerar-la una falta i haver prescrit. Així hoinforma el Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME).

Els fets denunciats es remunten a una càrrega dels mossos contra un piquet situat davant les portes d'ElCorte Inglés de Tarragona en la jornada de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Un menor de tretze anys va quedar ferit d'una patacada al cap i la noia, en aquell temps de 16 anys, ho va recriminar als agents, i un altre policia li va clavar dos cops de porra a les cames per resistir-se a les ordres de dispersar-se.

Els dos casos es tramitaven junts des del jutjat número 6 de Tarragona, però la defensa dels agents, exercida pels serveis jurídics de l'SME, sosté que no són actuacions connexes i que han d'abordar-se per separat, i l'Audiència li ha donat la raó.El jutge va considerar les lesions al menor un delicte i les de la noia, una falta en ser de poca consideració.

L'Audiència arxiva aquesta faltaperquè haprescrit la responsabilitat penal, ja que no s'ha practicat cap diligència en sis mesos.Sí que prossegueix la instrucció del menor ferit, que va precisar quatre punts de sutura i a qui li ha quedat una cicatriu.

La versió que va oferir la policia autonòmica i que sosté la seva defensa és que l'agent va colpejar un altre manifestant, però la porra va rebotar en la seva motxilla i va tocar, sense intenció, el nen que estava just darrere acompanyat pels seus pares.

tracking