Diari Més

Comerç

La Rambla Nova «es vesteix de vi» per reivindicar la marca DO Tarragona

La XVIII edició de la Fira atrau públic local i estranger i aposta per promocionar l’enoturisme

La Rambla Nova «es vesteix de vi» per reivindicar la marca DO Tarragona

La Rambla Nova «es vesteix de vi» per reivindicar la marca DO TarragonaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La Fira de la DO Tarragona és una manera de fer cultura del vi, cos que és molt important». Així és com, des del Celler Unió, Eva Ferré, explica quin és l’objectiu principal de la celebració de la XVIII edició de la Fira del Vi de Tarragona. De fet, durant tot el cap de setmana, la Rambla Nova de Tarragona s’ha omplert amb el dringar de les copes que han dut d’estand en estand milers de persones. Fins a 20 cellers del territori han portat els seus millors vins per tal d’explicar el producte i obrir un aparador directe amb els interessats amb el món vinícola.

La secretària de la DO Tarragona, Àngels Collado, va explicar que, entre les principals novetats d’aquesta edició, hi ha hagut «l’aposta dels cellers per l’enoturisme i diversos projectes associatius que han sorgit des dels integrants de la Do Tarragona, com el vi Poca Vergonya». Entre les rutes enoturístiques hi ha una passejada pels cellers de la Tarraco Romana o una que passa del Modernisme de Reus a les platges de la Costa Daurada. Per potenciar més la DO Tarragona, els cellers que en formen part van aportar creativitat a l’hora de presentar-los. «Hem fet el pas que faltava, que els cellers obrissin les seves portes a la gent», afegia Collado. Tot i que també recordava que «el nostre objectiu no és entrar en una guerra de números», assegurava que el volum de visitants d’aquests tres dies de fira ha superat el de l’any passat, quan la pluja va trencar part de la celebració del certamen. Entre els visitants, va destacar la presència de públic estranger. Eva Ferré destacava que «la fira tarragonina acostuma a rebre visitants d’altres països i enguany també s’han fet notar, encara que el majoritari continua sent el públic local». En aquest sentit, des de la Cooperativa de Valls, el seu gerent, Joan Anton Linares, explicava que «hi ha hagut força russos i, cada vegada més, ens adonem que el públic estranger agreix el fet de poder entendre i conèixer el producte des de la seva obtenció». Defensava que «cada cop hi ha més gent jove que s’interessa per la cultura del vi. HI ha força gent que està disposada a pagar la qualitat i això és el que nosaltres oferim. Tenim produccions petites que donen uns grans resultats».

DO Tarragona es presenta com la denominació d’origen més antiga d’Espanya i assenyalen als romans com a veritables fundadors de la nomenclatura. Tot i això, aquesta característica no és suficient per competir amb marques potents del territori.

tracking