Diari Més

Acte solidari

Trencant la tensió de la campanya electoral per un bon motiu

Vuit polítics de diferents partits van participar en l’acte solidari del Racing Bonavista

Trencant la tensió de la campanya electoral per un bon motiu

Trencant la tensió de la campanya electoral per un bon motiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dins de la frenètica agenda que comporta una campanya electoral, diverses formacions polítiques van decidir aquest diumenge, firmar una petita treva per una bona causa: el Racing Bonavista ha organitzat el primer torneig de la seva historia (les picabaralles amb el Cultural Bonavista ho havien complicat fins ara) amb la finalitat de gaudir del futbol i alhora, recaptar fons per a diverses causes. Concretament tres, «vam rebre aquesta setmana l’avís que el menjador social de Bonavista es troba sota mínims de reserves de llet, així que hem demanat als aficionats que vinguin, que en portin; també ens hem sumat a la recollida de fons pel Gerard, el nen que podria perdre la cama, posant un espai a l’entrada; a banda, de tot el que recaptem a la barra que hem instal·lat, destinarem una part a donar beques als nostres jugadors joves que ho necessitin», comentava Juanjo Raya, membre de la junta directiva del Racing. Tot i que el club no té una xifra concreta de famílies que tenen problemes per costejar les fixes esportives dels seus fills, alguns membres de la junta saben de primera mà, que alguns entrenadors dels menuts, acaben corrent amb totes les despeses, per tal que els nens no hagin d’abandonar la seva formació futbolística. «Per fer d’entrenador no paguem res, però tot i així sabem que hi ha alguns tècnics que treuen diners de la seva pròpia butxaca, dels seus sous, per pagar les fitxes dels nens que entrenen. N’hi ha un que aquesta temporada s’ha deixat 600 euros en tres fitxes», explicava Raya.

Per tal de donar més visibilitat a les iniciatives, el Ràcing va convidar a polítics de totes les formacions polítiques tarragonines. Gairebé totes van acceptar la invitació, però pocs van ser els que finalment van acabar posant-se les botes ahir, per saltar al camp de gespa artificial. Dels dotze que s’havien compromès, finalment només van ser vuit els que van jugar. Cal sumar-hi a Xavier Sabaté, el veterà socialista que va arribar a l’estadi municipal quan el partit ja estava començat. «Estaré de reserva, i si cal, surto!», deia rient. Al camp, els membres de Convergència, Ciutadans i Esquerra Republicana es van repartir en els dos equips de forma aleatòria, deixant una estampa força pintoresca i divertida: en un mateix equip, Rubén Viñuales, líder de Ciutadans a Tarragona; Pau Ricomà, cap d’Esquerra Republicana a la ciutat; i Cristina Guzmán, regidora de Convergència a l’Ajuntament. «Cristina passa-m’la que estic baixant!», exclamava Ricomà a la Convergent. Amb tots, van ser pocs (per no dir que no superaven la vintena) els espectadors que van veure l’encontre.

D’entre tots els polítics destacava Ferran Bel, l’únic d’entre els presents que encapçala una de les llistes que es votarà el proper diumenge 26. «Aquest partit va bé per treure un pèl d’estrès i fer una petita parada en aquesta campanya, ja de per si molt estiuenca i festiva», deia Bel, actual alcalde de Tortosa. El Convergent, lluny de dur la roba de vestir que acostuma, va aparèixer a Bonavista amb unes sabatilles esportives d’allò més rutinàries.

«Sempre és important relaxar l’ambient, perquè al final tots busquem el bé comú. Aquestes coses van bé perquè et pots conèixer més amb companys d’altres formacions», apuntava Viñuales. Ricomà compartia el plantejament. Ambdós van arribar al municipal de Bonavista carregats de brics de llet per participar en la recol·lecció del menjador social.

tracking