Diari Més

«Les comarques de Tarragona, les més taronges», diu Matías Alonso

Inés Arrimadas va donar el seu suport a Sergio del Campo des del Balcó del Mediterrani

«Les comarques de Tarragona, les més taronges», diu Matías Alonso

«Les comarques de Tarragona, les més taronges», diu Matías AlonsoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de C’s i diputat al Parlament, Matías Alonso, va apel·lar al vot de les comarques tarragonines, «les més taronges de Catalunya», prometent la defensa dels «valors de les conviccions, peti qui peti». Ho va fer ahir des del Balcó del Mediterrani, en el primer míting oficial. Citant a Winston Churchill, el dirigent va assegurar que C’s pensa més en els «compatriotes» i no només en el partit. Alonso va constatar que la política espanyola s’ha convertit en «un sant tornem-hi». Malgrat això, va dir que el temps que s’obre a partir del 26-J no ha de ser una etapa de «por, revenja o venjança, sinó de pactes i diàleg», que donin lloc a un nou executiu. De fet, es va mostrar convençut que C’s formarà part del nou govern espanyol per fer possible «el canvi a millor».

Per la seva part, el número u de Ciutadans per Tarragona a les eleccions del 26-J, Sergio del Campo, va reivindicar el perfil «dialogant» del partit, que creu que ha quedat palès al llarg de la breu legislatura espanyola. «Si C’s tenim força el 26-J, tindrem un govern reformista i constitucionalista», va assegurar. Del Campo va afegir que treballaran per garantir la «unió» de tots els espanyols i «una Catalunya forta dins d’Espanya».

La líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, creu que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no es mereix estar al capdavant de la institució que representa perquè pensa més en «rentar la cara» a CDC que en defensar els «interessos» de Catalunya. Així ho va sentenciar ahir des del Balcó del Mediterrani, en la seva visita de suport al candidat per Tarragona Sergio del Campo. A parer seu, Puigdemont ha plantejat sotmetre’s a una qüestió de confiança d’aquí a quatre mesos, i no ara, per «guanyar temps» per refundar el seu partit. «És una grandíssima irresponsabilitat», va etzibar. D’altra banda, va criticat el referèndum unilateral d’independència (RUI) que proposa la CUP i l’anunci de l’ANC de celebrar una consulta entre les seves bases per pronunciar-se sobre la qüestió. «No en vam tenir prou amb el 9-N i el 27-S plebiscitari que, ara, en la seva fugida endavant s’han inventat una cosa nova: el referèndum unilateral d’independència», va assenyalar a to de mofa.

Arrimadas va criticar que la dirigent republicana Marta Rovira suggereixi que no hi ha prou majoria social i política al voltant del referèndum unilateral i que, en canvi, sí que vegi prou suports per declarar la independència. «Ens estem tornant una mica bojos, va afegir, entre aplaudiments de les més de 150 persones que es van acostar a l’acte electoral a peu de carrer al Balcó del Mediterrani.

tracking