Diari Més

Infraestructures

La Generalitat reformarà la zona per detinguts del Palau de Justícia

Les obres costaran més de 200.000 euros i s’hauran d’executar en quatre mesos

Presó provisional sense fiança per l'acusat d'haver ferit amb arma blanca el seu amic

Presó provisional sense fiança per l'acusat d'haver ferit amb arma blanca el seu amicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Justícia de Tarragona comptarà amb un nou espai on situar els presos, de cara a l’any vinent. La Generalitat ha obert la licitació del projecte RAM (Reforma, Ampliació i Millora) per realitzar les obres, marcant el 6 de juliol com a data límit per presentar les ofertes. Les obres compten amb un pressupost de 215.569,44 euros, sense comptar els més de 40.000 euros d’IVA, i està planificat que s’enllesteixin en quatre mesos. El projecte es planteja que es realitzi en dues fases, per tal d’interrompre el mínim possible l’activitat judicial. La primera consisteix a construir tot l’espai pels detinguts, incloent les noves cel·les. En aquesta fase es construiran cinc cel·les de detinguts, dos lavabos per a detinguts, una sala d’escorcolls, una zona de recepció i control, una sala multiús i un espai per rebre els vehicles directament. Tot i així, abans de la construcció de les noves sales, les obres començaran per soterrar tot el sistema de canonades per aigües residuals, que actualment penja del sostre. De fet, el projecte contempla més de tres mil euros en un estudi de gestió dels residus. La segona fase, un cop s’hagi comprovat l’efectivitat de les noves cel·les, consistirà en derruir les antigues per construir-hi un magatzem. Aquest plantejament respon a les necessitats dels serveis de justícia, que no poden estar sense zones de custòdia durant cap període de temps.

Les reformes no són un treball esporàdic, sinó que formen part del Programa Funcional per a un edifici Judicial, aprovat al juny de 2007. Segons aquest programa, les cel·les han d’estar a prop de l’entrada de vehicles i tenir-hi un accés directe. Les cel·les, que estan situades a la planta de semisoterrani de l’edifici, ocuparà un espai de 35,8 metres quadrats i la zona de recepció de vehicles ocuparà 32,1 metres quadrats. Sumant l’espai de lavabo, la sala multiús, de manteniment, de magatzem i totes les zones que s’inclouen a la reforma, les obres afectaran 254,85 metres quadrats de zona construïda.

Segons el projecte, no hi haurà cap nova construcció, però es reformaran d’alguns espais. La major part del pressupost, doncs, es destina al total d’execució pel material, amb un total de 181.150,79 euros. La resta, es divideix entre les despeses generals i benefici industrial.

tracking