Diari Més

Folklore

La Romería, barreja de devoció i festa

La principal novetat d’enguany és que la Verge del Rocío ha sortit de l’església de Sant Pere del Serrallo

Gairebé 25 carretes han iniciat el seu camí fins a La Canonja, des del Serrallo.

La Romería, barreja de devoció i festaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Huelva, Almonte, es trasllada durant els pròxims cinc dies a La Pineda. Això passa cada any, quan la Romería en honor a la Verge del Rocío s’apodera de la ciutat de Tarragona. Aquest esdeveniment, que reuneixgairebé 3.000 participants,barreja dosis de fe i devoció amb la xauxa típica de les festes folklòriques i culturals.

A primera hora de la tarda, 24 carretes han començat el camí des del Serrallo. Una de les principals novetats d’enguany ha estat que la Verge, plena de flors, ha sortit, per primera vegada, de l’església de Sant Pere del Serrallo. La comitiva, encapçalada per la Verge, ha fet la primera parada al Tanatori. Com és costum, la imatge s’ha aturat a cada una de les parròquies dels barris de Ponent. El mossèn de torn ha rebut la Verge i s'hacantat una ‘Salve Rociera’. Aquí han arribat les primeres llàgrimes d’emoció.

La Romería s’aturarà a passar la nit a la Canonja. No hi ha llits ni lavabos: «Avui no dormim, només cantem i ens ho passem bé», explica Tere Cruz, abans de començar el camí. Demà dissabte a les 7 del matí, la comitiva es prepara per caminar fins a una esplanada de La Pineda, on s’instal·laran fins dimarts.

‘Rebujito’, pernil, truita de patates, vestits de ‘faralaes’, ‘sevillanas’ i castanyoles. Aquests són alguns dels elements que no poden faltar en una Romería. Alguns dels moments més emotius es podran viure amb l’arribada de la Verge al recinte de La Pineda o la missa de diumenge. El moment més àlgid arribarà amb el tomb que farà la Verge pel recinte diumenge, quan tots els presents li cantaran i la vetllaran.

La Romería és una festa plena de llibertat: mentre uns canten i ballen, els altres resen a la Verge del Rocío i li demanen salut i treball. Cadascú viu l’esdeveniment a la seva manera. La Casa de Andalucía de Tarragona y Província, entitat organitzadora, vol destacar que la Romería es compon de fe, devoció i festa. «Ens és igual si plou o si fa sol. Estem tot l’any esperant la Romería», explica una de les participants, Tere Cruz.

tracking