Diari Més

Cultura

Rosa M. Ricomà, directora del MAMT, és la nova acadèmica de la Real Academia de Bellas Artes

És un reconeixement per la tasca que ha realitzat al museu i a la Diputació de Tarragona en recerca, conservació i difusió del patrimoni

La decisió s'ha pres en una sessió extraordinària celebrada en aquesta entitat, amb seu a Madrid.

Rosa M. Ricomà, directora del MAMT, és la nova acadèmica de la Real Academia de Bellas Artes de San FernandoURV.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa M. Ricomà Vallhonrat, directora del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), ha estat elegida acadèmica corresponent de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando a la demarcació de Tarragona. La decisió s'ha pres en una sessió extraordinària celebrada en aquesta entitat, amb seu a Madrid. L'elecció de Ricomà com a acadèmica esdevé un reconeixement a la tasca que es realitza al MAMT i al conjunt de la Diputació pel que fa a recerca, conservació i difusió del patrimoni artístic, alhora que referma el prestigi del museu tarragoní com a centre de referència de l'art al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La Real Academia de Bellas Artes de San Fernando és la institució artística de més llarga trajectòria de l'Estat i una de les més prestigioses d'Europa. Va ser creada l'any 1752. És una de les vuit reials acadèmies d'abast estatal integrades a l'Instituto de España, i té com a objectiu fomentar la creativitat artística, així com l'estudi, difusió i protecció de les arts i del patrimoni cultural. A banda de la seva activitat docent i consultiva, la Real Academia destaca també per les seves importants col·leccions d'art. En l'actualitat, la formen 56 acadèmics de número, tots ells personalitats de reconegut prestigi en els àmbits de l'arquitectura, la pintura, l'escultura, la música, el cinema, les arts gràfiques, la fotografia, el disseny, la història o la teoria de l'art.

tracking