Diari Més

Comerç

Primark augmenta vendes a Espanya i confirma que obrirà a Tarragona

La companyia de roba 'low cost' invertirà 50 milions en quatre noves botigues a l'Estat, però no s'ha concretat encara on ho farà a Tarragona

Primark augmenta vendes a Espanya i confirma que obrirà a Tarragona

Primark augmenta vendes a Espanya i confirma que obrirà a TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els plans d'expansió de la companyiairlandesa a l'Estat espanyol,ja té tancades quatre obertures a Palma de Mallorca, València, Tarragona i Bilbao, en les quals invertirà 50 milions d'euros, segons que confirmava aquest dimartsel director financer d'Associated British Foods (ABF), JohnBason, qui ha subratllat que l'any passat, les vendes a Espanya van créixer un «sòlid»8 % en termes comparables, sense tenir en compte les noves tendes.

De fet, l'abertura a Tarragona és una especulació des de fa mesos i un dels espais on s'apuntava que podriainstal·lar-se la botiga és a Parc Central, concretamenta la planta ocupada pel supermercat Eroski, quebha reduït la seva superfícia, pressumiblement, per donar cabuda a l'establiment d'origen irlandès.

La cadena tèxtil Primark va facturar a Espanya en el seu últim exercici fiscal, tancat al setembre de 2015, 920 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement interanual del 16 %, un fort avanç que confia repetir aquest any. La companyia, que pertany al conglomerat irlandès Associated British Foods (ABF) i suma 41 tendes a l'Estat, acaba de complir deu anys a Espanya i ho ha fet liderant el mercat tant per nombre de clients com per nombre de peces venudes (8,4 % segons Kantar).

Actualment, Espanya és el tercer mercat més importants per Primark i l'objectiu és seguir creixent en superfície comercial, en ocupació i en inversió, ha afirmatJohn Bason, qui ha assegurat que hi ha marge per duplicar la presència comercial de la marca al país.

«Les vendes estan creixent novament aquest any», ha afegit Bason, qui, encara que no ha facilitat xifres concretes, confia que el grup elevarà les seves vendes totals en el seu exercici de 2016 per sobre del 10 % i ha apuntat que, de cara a les properes obertures, posarà el focus en locals a peu de carrer.

Així, el creixement vindrà únicament limitat per trobar les ubicacions adequades, alguna cosa que a Espanya és complicat a peu de carrer, segons Bason, qui ha subratllat que el factor principal és que les tendes estiguin en llocs amb grans volums de tràfic de gent.

L'executiu ha atribuït l'èxit de Primark al seu innovador model de negoci, que ha canviat la forma de comprar roba i que funciona tant quan l'economia va ben com quan va malament.

Aquest model es basa en uns preus«increïblement»baixos, en no tenir despeses en publicitat, comptar amb una cadena de subministrament molt organitzada i moure grans volums, la qual cosa li permet grans estalvis en costos que després pot traslladar al consumidor.

Per contra, aquest model fa que el marge obtingut per cada peça venuda sigui molt petit, la qual cosa fa impossible que, ara com ara, Primark vengui a través d'internet, sobretot, perquè se solen retornar una de cada tres peces comprades online.

tracking