Diari Més

Seguretat ciutadana

Els robatoris amb força de domicilis han crescut un 60% a Tarragona ciutat respecte de l'any passat

Durant els tres primers mesos de l'any 2015 es van registrar 119 casos; enguany, 190

Els robatoris amb força de domicilis han crescut un 60% a Tarragona ciutat respecte de l'any passat

Els robatoris amb força de domicilis han crescut un 60% a Tarragona ciutat respecte de l'any passatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força i violència a l’interior de domicilis del Camp de Tarragona. Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal van detenir, dimartsal matí, cinc homes, després de realitzar fins a sis registres. La majoria dels detinguts són de nacionalitat espanyola i encara estan pendents de passar a disposició judicial. L’operació policial va iniciar-se a primera hora de la matinada d’ahir i va acabar-se a primera hora del matí. Aquests fets coincideixen amb la tendència delictiva de la ciutat de Tarragona dels darrers mesos. De fet, segons dades del Ministeri de l’Interior, el nombre de robatoris amb força a domicilis registrat durant el primer trimestre a la ciutat representa un augment del 59,7%, envers el mateix període de l’any anterior. Entre gener i març, s’ha passat de 119 casos el 2015 a fins a 190 delictes d’aquesta gravetat. També cal sumar-ho un creixement del volum de robatoris amb violència i intimidació, que se situa, en aquest període, en un 37% més de casos. Durant els tres primers mesos de l’any, se n’han detectat 74, mentre que, fa un any, el total ascendia fins a 54 casos.

Segons va poder saber el Diari Més, cinc de les sis entrades dels agents van dur-se a Tarragona, quatre a domicilis que podrien pertànyer als detinguts i una a un local que hauria funcionat com a magatzem del material robat. Un dels registres va tenir lloc a l’avinguda Roma, al número 16. El sisè escorcoll va efectuar-se lloc a Reus, concretament al carrer de Sant Roc, 27. Es tractaria d’una banda considerada com a violenta, amb antecedents i molt activa al territori tarragoní. La investigació policial, que es troba sota secret de sumari, va iniciar-se arran d’un robatori comès el passat el febrer. D’aquesta manera, els agents haurien estirat el fil i van poder desmantellar el grup amb la detenció de cinc persones que havien actuat en diversos indrets de la demarcació de Tarragona.

Durant l’operació, els agents van poder intervenir bona part del material robat, fet que els podria permetre descobrir nous robatoris relacionats amb aquest grup criminal i conèixer nous detalls per tal de determinar el nombre total de delictes que se’ls pot arribar a imputar. Al tancament d’aquesta edició, els detinguts estaven declarant en seu policial.

D’altra banda, durant el primer trimestre de l’any la demarcació de Tarragona ha registrat un total de 1.073 robatoris amb força a domicilis. Xifra que supera els 1.011 d’aquest mateix periode en el 2015. Això, representa un augment del 6,1% al territori. Més enllà de l’elevat creixement registrat a la ciutat Tarragona, Reus també destaca per haver registrat fins a 100 delictes d’aquesta tipologia, per davant dels 84 de l’any passat, fet que representa un 19% més de casos registrats.

Creix el tràfic de drogues

Més enllà dels casos de robatoris, el conjunt de la demarcació de Tarragona ha registrat també un augment dels delictes per tràfic de drogues. Concretament, durant el primer trimestre han crescut un 24,6%, fet que suposa passar de 65 casos a 81. Pel que fa a municipis, els cossos de seguretat han detectat fins a 22 infraccions penal a Reus, xifra que a Tarragona arriba només als 12 casos. Cal destacar que, en aquest mateix període de l’any passat, el total era la meitat dels actuals.

D’altra banda, les comarques tarragonines també han registrat un descens en els casos de sostracció de vehicles de motor. S’ha reduït en un 24,2%. Lleugerament, també hi ha hagut un descens en delictes i faltes. S’ha passat de 9.070 a 8.918 fets registrats entre gener i març. La tendència en delictes de furt i danys continua a l’alça. A la ciutat de Tarragona han detectat 199 casos de danys i 647 furts, durant el primer trimestre de l’any.

tracking