Diari Més

Enologia

Cartoixà de Marina, el nou vi cent per cent tarragoní

El nou vi és un Xarel·lo Vermell anomenat 'Cartoixà de Marina' Està fet a Nulles i pensat per un públic tarragoní

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí la Casa Canals de Tarragona ha estat l’escenari de la presentació del nou vi de Vins & Cava Adernats, el Xarel·lo Vermell, anomenat ‘Cartoixà de Marina’. Un vi fet a Tarragona, al celler de Nulles, i pensat perquè es begui als restaurants tarragonins. El nom s’inspira amb els avis del poble que es referien a cartoixà de marina per fer referència a la història i al territori. Segons la llegenda, el nom de cartoixà venia dels monjos que estaven a Escaladei i marina per què es una varietat que està al Camp de Tarragona, sobretot a l’Alt Camp i BaixPenedès. El nou vi compta amb una producció de 2.000 ampollesi la graduació és de 12,5% aproximadament.

Des del celler d’Adernats expliquen que el nou vi «fa èmfasi al clima, a la terra, a les persones i a la història» afegint que «volem ser el celler de Tarragona, el vi no està pensat per exportar-lo». El nou projecte compta amb la col·laboració de dos restaurants de Tarragona: el Can Bosch i el Rincón de Diego.

L'ampollapresenta un formattransparent quesegons expliquen des del celler: «el disseny voldonar valor al que hi ha a dins, vol que és vegi el color singular i del territori». Aquest aspecte també s'ha treballatamb el format del'etiqueta:«l’etiqueta és sòbria, nítida i elegant per donar protagonisme al Xarel·lo Vermell» segons expliquen per part d'Adernats.

L'enòleg de Vins & Cava Adernats, Loran,explica les principals característiques d’aquesta varietat de vi de les vinyes macabeus: «la problemàtica d’aquesta varietat és que està pràcticament abandonada». El vi ha estat elaborat a partit d’una vinya molt vella i ha estat cultivada en got i veremat a mà. La peculiaritat d’aquesta varietat és que el raïm no està blanc però tampoc està negre, està rosat.

El nou vi cent per cent tarragoní

El nou vi cent per cent tarragoníMarta Olivé

El nou vi cent per cent tarragoní

El nou vi cent per cent tarragoníMarta Olivé

El nou vi cent per cent tarragoní

El nou vi cent per cent tarragoníMarta Olivé

tracking