Diari Més

Jocs Mediterranis

Ballesteros es desdiu i reitera que els Jocs Mediterranis es faran amb l'aportació de l'Estat

L'alcalde utilitzava el recurs de la metàfora i sentenciava que: «tots els castells viuen sotragades, però només els covards tiren avall». Assegura que, en els darrers dies, han mantingut converses amb representants del govern central i les negociacions «estan molt ben orientades»

Ballesteros es desdiu i reitera que els Jocs Mediterranis es faran amb l'aportació de l'Estat

Ballesteros es desdiu i reitera que els Jocs Mediterranis es faran amb l'aportació de l'EstatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No em vull posar en la pitjor situació perquè no calculo que els Jocs es suspenguin». Així és com l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, oferia ahir un nou capítol de declaracions polèmiques al voltant dels Jocs Mediterranis. Va desdir-se de la possibilitat d’aturar la celebració del certamen esportiu i va tornar a mostrar el seu optimisme més característic. En la signatura de l’acord de patrocini amb la companyia reusenca Borges, va reiterar que «hem de tenir els diners de l’Estat abans del 31 de juliol». A més, destacava que «en els darrers dies, hem parlat amb representants de l’Estat i la cosa està molt ben orientada».

Cal recordar que, en la darrera setmana, va sospesar la possibilitat d’aturar els Jocs Mediterranis 2017 en el cas que no arribi una aportació del govern central similar a la de les altres administracions públiques. Ara, assegura que manté aquesta posició i va advertir que «no som suïcides», però refermava una plena confiança cap a les promeses de l’Estat espanyol, quan falten, almenys, 9 milions d’euros. De fet, en ser preguntat, el coordinador del Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, va detallar que el pressupost operatiu mínim per poder celebrar un certamen amb qualitat i en condicions se situa entre el 22 i els 24 milions d’euros. A més recordava que «la nostra voluntat sempre ha estat que el 70% d’aquest pressupost s’aconsegueixi a través de la inversió privada». Va recordar també que el pressupost inicial era de 30 milions i han hagut de rebaixar les expectatives. «Demanem a l’Estat que aporti una participació proporcional a la resta d’administracions», afegia, a la vegada que recordava que l’Ajuntament de Tarragona ja ha aportat 12 milions d’euros i la Generalitat està realitzant obres com el Palau d’Esports de 14 milions d’euros.

L’aportació econòmica de Borges suposarà una inversió de mig milió d’euros que es traduirà en una aportació directe i en productes de la seva marca. El conseller delegat de la firma, David Prats, va mostrar la seva plena confiança en la celebració del certamen esportiu i apuntava que «no hi ha hagut cap esdeveniment d’aquesta magnitud que no hagi tingut dificultats. És com qualsevol empresa, les dificultats són permanents i sabem que aquests tipus de cites s’acaben celebrant».

Paral·lelament, Ballesteros utilitzava el recurs de la metàfora i sentenciava que: «tots els castells viuen sotragades, però només els covards tiren avall».

tracking