Diari Més

Medi Ambient

Puigdemont garanteix la màxima qualitat de l'aire de Tarragona

El cupaire Sergi Saladié li va preguntar sobre com milloraran els controls d’agents contaminants de l’aire de la demarcació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont va assegurar ahir al ple del parlament que s’estan donant les «màximes garanties de la seguretat i la qualitat de l’aire de tota la zona afectada per la indústria química», referint-se a l’últim episodi de fumeres negres provinents de les xemeneies de Repsol i Dow. El president va assegurar que s’estan mantenint els mesuraments de la qualitat de l’aire «amb tots els mecanismes dels quals disposem», avalant el seu treball amb la col·laboració que realitzen amb la URV a l’hora de mantenir un control sobre possibles agents químics que pugui contenir l’aire de Tarragona.

Ho va fer en resposta al portaveu de la CUP per Tarragona al parlament, Sergi Saladié, qui va exposar que l’episodi de conteminació i «alarma social», havia reobert un debat històric del Camp de Tarragona sobre «la relació que ha de mantenir la indústria amb el territori», pel que el president confirmava que «hem de donar sempre les maximes garanties a la ciutat de tarragona de la seguretat i la qualitat de l’aire de tota la zona afectada per la indústria química»

Saladié va voler saber quines accions havia decidit empendre el govern per impedir nous episodis de contaminació i, sobretot, «com milloraran els sistemes de mesura de qualitat de laire, tenint en compte que els actuals mesuradors nomes controlen i mesuren determinats contaminants primaris». Puigdemont però, afirmava no tenir tota la informació disponible, per demanar sobre un «una pregunta molt concreta» i va assegurar que els departaments implicats «que no en són només un, sinó que en són com a mínim dos».

La preocupació sobre els mesuraments dels agents químics la va traslladar la CUP, però ja havien donat l’alerta les princpals grups ecologistes del territori, com el Gepec i la Plataforma Cel Net. Aquests qüestionaven la utilitat i la rigurositat de la Taula de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, als quals el Gepec acusava de no tenir en compte el malestar de la població amb aquests episodis i de tractar el tema amb massa «positivisme». Exposaven, a més, que l’Observatori de Salut i Medi Ambient «com que el director de l’observatori sempre ens comenta amb satisfacció la perfecció inaudita dels resultats, si no hi haurà alguna disfunció tècnica, geogràfica o estadística». D’altra banda, Cel Net crticava que els agents polítics no reaccionin davant les indústries químiques.

tracking