Diari Més

Ensenyament

Els alumnes de FP es posen a prova

L’Institut Pere Martell acull cinc modalitats del campionat català Catskills 2016

Els alumnes de FP es posen a prova

Els alumnes de FP es posen a provaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Pere Martell de Tarragona s’ha convertit, aquesta setmana, en seu d’un dels principals campionats de Catalunya de formació professional, el Catskills. Les modalitats de Tecnologia de l’Automòbil, Soldadura, Fusteria, Ebenisteria i Fusteria d’obra es realitzaran a l’institut tarragoní al llarg dels mesos de maig i juny. Concretament, les primeres seran les relacionades amb la fusta, i ja van començar el passat 31 de maig i acaben avui mateix. L’organització va ser del mateix institut, però en col·laboració amb l’Institut Guillem Catà de Manresa i l’Institut Escola Industrial de Sabadell. Els participants de les proves comptaven amb plànols detallant quina era la peça que se’ls demanava construir amb fusta, així com amb tot el material necessari: taulons, serres, regles, entre d’altres. Tot enfocat a cada una de les tres modalitats diferents. En fusteria d’obra, per exemple, van haver de fer dibuix de taller, treballar amb fusta massissa o fer operacions d’ajust i unió d’elements, entre d’altres. En el cas de l’ebenisteria, els participants van haver de treballar en la fabricació d’un escriptori, que constés d’un buc amb porta, i un calaix amb guies.

Ahir van deixar de costat la fusta i es van dedicar a la competició de tecnologia de l’automòbil, en la qual prop d’una desena de participants van realitzar diferents proves tècniques relacionades amb una gran varietat de peces d’un cotxe. Per realitzar aquestes proves els participants van comptar amb cotxes reals de diferents marques i característiques amb els quals poder desenvolupar les seves habilitats. Finalment avui es donarà per clausurat el seu pas per Tarragona amb l’última prova que realitza l’institut Pere Martell, la de soldadura. La prova consistirà a realitzar la soldadura d’una canonada i de dos passamans seguint els procediments requerits i amb el material proporcionats.

El campionat de Catalunya de formació professional Catskills, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen.

Catskills, que enguany arriba a la seva la 6a edició, acull aquest 2016, campionats de 41 especialitats diferents que tenen lloc durant 2 mesos en diverses localitats i s’estendran fins al 23 de juny. Els equips que en resultin guanyadors, competiran durant el 2017 a l’Spainskills i, si guanyen el campionat estatal, podran participar en el mundial, el Wordlskills, que en aquesta edició serà des del 14 al 19 l’octubre als Emirats Àrabs Units.

Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional, i al mateix temps estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.

Els alumnes de FP es posen a prova

Els alumnes de FP es posen a provaCedida

tracking