Diari Més

Pesca

Les flotes d'arrossegament de tota la província de vacances forçades durant el mes de juny

L’Estat espanyol ha pres aquesta mesura en bloc per protegir el mar tarragoní

Les embarcacions d'arrossegament quedaran amarrades tot el juny.

Les flotes d'arrossegament de tota la província de vacances forçades durant el mes de junyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’avui fins al 30 de juny, les embarcacions d’arrossegament de la província de Tarragona no sortiran a pescar. Aquesta és una mesura que ha pres l’Estat espanyol per tal de protegir el mar tarragoní. Tota la flota d’arrossegament de la província comença avui la parada biològica.

Fins ara tant els pescadors del tarragonès com els de l’Ebre feien dos mesos de veda. Els de Tarragona amarraven les embarcacions els mesos de maig i juny, i les de l’Ebre al juliol i agost. D’aquesta manera el mercat mai quedava sense peix de Tarragona. Aquest mes de juny cap embarcació d’arrossegament de la província sortirà a pescar. La intenció d’aquesta parada en bloc és protegir el mar tarragoní.

Aquesta parada no afecta la pesca d’arts menors ni als pescadors de la llum. El peix blau serà l’únic peix tarragoní a les peixateries; qui vulgui un llenguado o un rap haurà de ser de Vilanova, de Barcelona o de Castelló, entre d’altres.

Des de fa més de 30 anys, les embarcacions d’arrossegament de Cambrils, de l’Ametlla de Mar, de Torredembarra i de Tarragona feien dos mesos de veda: el maig i el juny. Però des de Madrid només s’obliga a parar un mes. Així doncs, enguany, la flota d’arrossegament de Tarragona ha decidit fer veda només el mes de juny.

tracking