Diari Més

Comerç

Espimsa manté l'obligació als paradistes del Mercat Central d'obrir fins les 20 hores

Només podran tancar un màxim de 10 hores setmanals i amb moltes restriccions

Imatge d'arxiu dels voltants del Mercat Central a finals del gener passat.

Fins a 46 paradistes signen en contra dels horaris nous del Mercat CentralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EllMercat Central de Tarragona estarà obert, de manera ininterrompuda, de dilluns a dissabte, de les 9 del matí a les 8 del vespre. Aquest és l’horari que es va establir en el reglament del mercat aprovat l’any passat i que es mantindrà malgrat les queixes dels paradistes que consideren molt complicat assumir aquests horaris sense incrementar el personal. L’ajuntament de Tarragona i Espimsa han fet saber aquest dilluns a la Comissió Negociadora del Mercat Central i als paradistes que el reglament no es toca, tot i que ha previst algunes ‘excepcions justificades’.

D’acord amb el que Elvira Ferrando, consellera de Comerç de l’Ajuntament ha comunicat a la quarantena de paradistes i els representants de la comissió, les excepcions previstes inclouen parar l’activitat de les parades com a màxim un 15% del temps total d’obertura setmana. Aquest temps, calculat en 11 hores diàries representa que els paradistes només podran tancar durant 10 hores setmanals. Aquesta és la proposta percentual, però en el detall, Espimsa i l’Ajuntament han delimitat molt concretament de quina manera poden assumir-se aquestes 10 hores d’aturada. Així, s’estableixen dues possibilitats per poder tancar les parades. D’una banda, durant els migdies i només dins la franja horària de les 15 a les 17.30 hores. L’altra opció és que les 10 hores es reparteixin entre el dilluns al matí o el dissabte a la tarda.

En qualsevol cas, sigui quina sigui l’opció escollida, l’una exclou l’altra. És a dir, o bé s’opta per tancar els migdies o per tancar dilluns i dissabte. No hi ha possibilitat, doncs, que cap de les parades pugui tancar abans de les 8 del vespre que s’ha establert com a finalització de l’horari comercial al Mercat Central. Malgrat les dues excepcionalitats que s’han plantejat als paradistes per poder ‘alliberar’ part de l’horari d’obertura, la seva aplicació serà més complicada del que ja pot semblar d’entrada.

Les restriccions imposades per l’Ajuntament (que no s’ha estalviat de recordar, per activa i per passiva, que el reglament del mercat es va aprovar l’any 2015 sense cap al·legació), inclouen altres imposicions. Així, qualsevol de les dues propostes de tancament només es podrà aplicar si hi ha, com a mínim, el 60% de la superfície comercial o de les botigues obertes. Això, ‘de facto’, obliga a coordinar el tancament de les parades i els establiments per evitar que mai no hi hagi més d’un 40% tancat. Durant la reunió entre els paradistes, la comissió del Mercat i l’Ajuntament també ha quedat ben clar que l’incompliment dels criteris d’obertura comportarà sancions importants per part d’Espimsa.

tracking