Diari Més

En Comú Podem aspira a aconseguir dos representants per Tarragona

Domènech defensa que «treure un segon diputat té un valor doble, pel canvi i per fer fora al PP del govern»

Fotografia de família de la candidatura d'En Comú Podem, ahir.

En Comú Podem aspira a aconseguir dos representants per TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació política En Comú Podem aspira a aconseguir dos representants per Tarragona en les pròximes eleccions del 26-J, després que el passat 20 de desembre sumessin 76.828 vots a la demarcació i es convertís en la guanyadora. Per tal de presentar la seva candidatura, ahir, van comptar amb la participació del candidat per Catalunya, Xavier Domènech. Aquest va destacar que «treure un segon diputat té un valor doble, pel canvi i per fer fora al PP del govern». A la vegada, destacava que «sempre que Catalunya i Tarragona s’han mobilitzat massivament en clau electoral, hi ha hagut canvis». Al seu costat, Fèlix Alonso –que repetirà com a cap de llista a la demarcació– va mostrar-se confiat que tornaran a guanyar les eleccions a la demarcació i que obtindran un segon diputat a costa del Partit Popular o Ciutadans.

«El vot útil de l’esquerra es concentrarà a En Comú Podem i això serà possible si la gent va a votar», va demanar Alonso, qui garantia que, amb un govern d’esquerres, es donarà resposta al referèndum i a l’emergència social.

En clau territorial, Fèlix Alonso va denunciar que Tarragona no pot continuar sent «el pati de darrere», mentre recordava que quatre comarques tarragonines es troben entre les cinc amb més atur de tot Catalunya. Així mateix, subratllava que el Corredor Mediterrani està «en via morta», que l’N-340 és «la carretera de la mort i de les cues» i que les químiques «estan de fugida». A la vegada, va mostrar-se força crític amb la companyia Ercros i va assegurar que «humilia a Flix i a tota la demarcació perquè vol deixar els fangs contaminats al territori».

«Únic vot real i útil pel canvi»

Xavier Domènech va considerar que Podem farà un pas per davant del PSOE i això facilitarà un govern d’esquerres a l’Estat, tal com ha succeït a Barcelona amb la recent incorporació dels socialistes a l’executiu d’Ada Colau.

«Quan el PSOE ha anat per davant, gairebé sempre s’ha orientat amb aliances cap a la dreta, com amb Ciutadans, però quan nosaltres quedem per davant, com a Barcelona, els socialistes fan més cas al seu esperit històric i s’orienten cap a governs d’esquerres», defensava al costat de Celia Cánovas, candidata al Senat. Sentenciava que la seva formació és «l’únic vot real i útil pel canvi» i «l’única garantia» d’un govern d’esquerres.

tracking