Diari Més

Tarraco Viva

El Camp de Mart viatja al passat

La recreació històrica 'Principia. El cor del campament romà' és una de les novetats d'aquesta edició que acull el Camp de Mart

El Camp de Mart viatja al passat

El Camp de Mart viatja al passatElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Camp de Mart és un dels escenaris on Tarraco Viva es viu més intensament. Durant les dues setmanes de festival, el parc tarragoní que durant la resta d’any ja evoca a l’època romana, acull tot tipus de parades de productes de l’època, tallers i exhibicions. Petits i grans es poden transformar en soldats de la legió, provar el menjar romà o conèixer de primera mà els mosaics característics de la cultura romana.

Una de les novetats d’enguany és la recreació històrica ‘Principia. El cor del campament romà’, que trasllada el públic a la part central dels campaments de les legions romanes, els Principia. Aquests espais estaven situats al centre del campament i davant de l’habitatge del cap de la Legió, anomenatPraetorium. Era la seu administrativa del campament, i dintre l’espai hi havia la Basilica, on es feien demostracions i actes oficials, i el Temple o Aedes, el lloc més prestigiós i que contenia els emblemes de la Legió. En aquest Templum es rendia culte a les imatges dels emperadors i a les divinitats romanes, i s’hi guardaven altars, els estendards i l’àliga de la Legió, i els bustos i estàtues dels emperadors. Aquesta recreació va a càrrec del Projecte Phoenix – Legió VII Gemina, de Tarragona, ique fa referència a una Legió romana reclutada per l’emperador Galba que tenia un destacament important de legionaris establerts a Tàrraco.

tracking