Diari Més

Innovació

Idees que poden canviar-te la vida i el món

El Teatre Metropol ha acollit aquesta tarda de divendres la segona edició del TEDx Plaça del Fòrum, un cicle de xerrades que expliquen conceptes que valen la pena

La Contxita i la Mireia han compartit una interessant conversa.

Idees que poden canviar-te la vida i el mónCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Sense passió no passa res. Necessitem que les empreses siguin autèntiques, que explotin el negoci, però que també explorin noves oportunitats. No hi ha innovació sense risc, però el gran risc és no innovar», explica Xavier Marcet, especialista en innovació, durant el TEDx Plaça del Fòrum, el cicle de ponències més modern de la història de Tarragona.

Les jornades TED són un conjunt de xerrades que s’organitzen als Estats Units des de fa més de 30 anys, on s’apleguen premis Nobel i personalitats destacades de diferents àmbits, per aportar una píndola de coneixement sobre una idea transversal. Des de fa uns anys, el TED obre una llicència que permet fer esdeveniments locals. Aquest divendres, des de la quatre de la tarda, el Teatre Metropol acull la segona edició del TEDx Plaça del Fòrum.

Enguany, el fil conductor de les xerrades és ‘I si ho fem diferent?’, i sota aquest tema es busquen conferenciants de diferents àmbits. Les ponències no poden durar més de 18 minuts, són unidireccionals i el discurs ha de girar sempre el voltant d’una idea. Per Xavier Fahndrich, «el TEDx Plaça del Fòrum aporta idees genials que poden canviar-te la vida i capgirar el món».

Com encarar el futur

L’encarregat de donar el tret de sortida a les deu ponències de la versió tarragonina del TED ha estat Xavier Marcet, president de Lead To Change, una consultoria especialitzada en innovació estratègica. Marcet ha donat quatre pinzellades de com encarar la quarta revolució industrial. Ha parlat de conceptes com l’Internet de les coses, que permet jugar amb moltes dades, i la utilització de la intel·ligència artificial, que ajuda a complementar les màquines i les persones. Per Marcet, la combinació perfecte d’aquests conceptes aconseguirà revolucionar els llocs de treball.

«És interessant no tenir por dels canvis que vivim; afrontem amb decisió totes les transicions que vindran», explica l’especialista en innovació. Finalment Marcet, ha donat importància a la manera com construïm les noves oportunitats, deixant clar que «el canvi passa per nosaltres mateixos».

«La diferent sóc jo»

La Mireia Pons és la protagonista de la segona ponència. La Mireia és Síndrome de Down, i fa dos anys va aconseguir incorporar-se a la plantilla del Parlament de Catalunya. Durant una interessant conversa amb la consellera del Nàstic, Contxita Esteve, la Mireia ha explicat el seu dia a dia. El seu somni és participar en un capítol de 'La Riera' i conèixer els actors. Des de fa uns mesos, la Mireia forma part de l’equip Nàstic Genuine. «Jo faig coses normals, la diferent sóc jo», conclou la Mireia.

El Marc Castellnou, Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat, l’Odile Fernández, explicant com va superar el càncer amb un canvi d’hàbits, i Xavier Lozano, músic especialitzat en aeròfons tradicionals, han estat també els protagonistes de la tarda.

Xifres quintuplicades The Soul Man Quartet s’ha encarregat de posar el ritme i la melodia al TEDx Plaça del Fòrum. Abans d’entrar, al pati del Metropol s’hi respirava un ambient festiu. «Venim a què ens sorprenguin. Tothom va parlar molt bé de la primera edició», explica l’espectadora Marta Domènech. L’any passat van assistir al TEDx Plaça del Fòrum un centenar de persones; enguany l’assistència s’ha quintuplicat. Com a principal novetat d'emguany, un grup de facilitadores gràfiques, que plasmaven l'essència de les ponències a travésde la il·lustració.Per Xavier Fahndrich, «després del TEDx, tens les piles carregades i tens ganes de menjar-te el món».

The Soul Man Quartet ha estat l'encarregat de posar el ritme a la tarda.

Idees que poden canviar-te la vida i el mónCarla Pomerol

Unes facilitadores gràfiques han plasmat l'essència de les xerrades a través de la il·lustració.

Idees que poden canviar-te la vida i el mónCarla Pomerol

Xavier Marcet ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida al TEDx Plaça del Fòrum.

Idees que poden canviar-te la vida i el mónCarla Pomerol

El Teatre Metropol estava ple.

Idees que poden canviar-te la vida i el mónCarla Pomerol

tracking