Diari Més

Justícia

Veu ciutadana reitera la intervenció de la policia judicial en el cas Jaume I

El pèrit del «contrainforme» va declarar ahir

El jutge allarga un any i mig la instrucció del cas Jaume I

El jutge allarga un any i mig la instrucció del cas Jaume ICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma veïnal Veu Ciutadana reitera la necessitat de comptar amb la intervenció de la policia judicial en la investigació del cas Jaume I. Així ho destacava ahir el seu advocat, Ignacio Barroso, després que el pèrit contractat per l’Ajuntament per elaborar un contrainforme –que analitzés el document elaborat per un pèrit encarregat pel jutge que porta el cas– declarés al Jutjat d’Instrucció número 3 de Tarragona. De fet, l’advocat va assegurar que «el pèrit ha reconegut que no ha entrat a estudiar la qüestió de fons dins del tema de la construcció del pàrquing». Així detallava que «ha explicat que l’únic que havia fet era el de descriure els errors que contenia l’informe pericial encarregat pel jutge a l’hora de calcular els preus i els costos de l’equipament».

A la vegada, subratllava que «una altra vegada, ha quedat en evidència que l’aprovació inicial del projecte del pàrquing Jaume I no hi és». En aquest sentit, l’advocat considerava que «és un element clau per poder examinar l’expedient que es va enviar a l’Ajuntament amb l’oferta de la plica i l’aprovació d’aquesta». En reiterar aquesta mancança, Barroso creu que allò imprescindible i necessari per a la investigació dels fets és «incloure la intervenció de la plica judicial». Per aquest motiu, va assegurar que «Veu Ciutadana no deixarà de sol·licitar-ho».

Des de la plataforma veïnal van defensar també que «mitjançant el contrainforme, l’Ajuntament ha demostrat les seves ganes d’entorpir i avortar la instrucció del cas». Així, van recordar que el consistori va sol·licitar al jutge instructor que no declarés la causa com a «complexa», fet que «segons el mandat legal, obligaria al fet que la instrucció arxivés el cas».

El jutge allarga la instrucció

Cal recordar que, fa un mes, el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Tarragona va declarar de «caràcter complex» la instrucció la causa. Aquest fet es va traduir en una ampliació del termini d’instrucció de fins a 18 mesos a comptar des de la data d’exploració del termini semestral fixat que, en aquest cas, s’exhauria aquest mes de juny. Així, ho va notificar mitjançant un auto el magistrat. Aquesta decisió s’emmarca dins de la modificació de la llei de l’Enjudiciament criminal, que va entrar en vigor el passat desembre, que limitava a sis mesos el temps màxim per enllestir la investigació d’un cas com el del Jaume I -que va arribar als jutjats arran de la denúncia de Veu Ciutadana.

tracking