Diari Més

Consum

Tarragona continua tenint la tarifa de taxi més cara de l'Estat

La diferència de preus entre el més car i el més barat arriba al 110%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona continua sent la ciutat amb la tarifa de taxi més cara de l'Estat. Així ho confirma un estudi publicat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha analitzat les dades de 54 ciutats espanyoles (totes les capitals de província més Ceuta, Melilla, Vigo i Gijón. L'estudi revela que les tarifes que cobren els taxis varien fins a un 110% en funció de la ciutat on es contracti el servei, i fent un recorregut similar.

Per fer l'estudi, s'ha determinat dos recorreguts tipus i s'ha mirat l'evolució de les tarifes en l'últim any. Els dos escenaris seleccionats per l'OCU són una carrera de tres quilòmetres amb cinc minuts d'espera en un dia laborable a les 11 del matí, i un altre, amb la mateixa distància en un dia festiu i de matinada.

El resultat del primer recorregut va ser un preu mitjà de 6,17 euros per la carrera. Ara bé, les diferències entre la ciutat més cara i la més barata arriba al 89%.

Tarragona encapçala el rànquing com la més cara, i per aquest primer trajecte s'ha de pagar un total de 8,76 euros. La segueixen Sant Sebastià (7,90 euros) i Terol (7,57 euros). Per contra, les ciutats més barates són Las Palmas de Gran Canaria (4,63 euros), Santa Cruz de Tenerife (4,66) i Ceuta (4,69).

En el cas de la carrera nocturna, el preu mitjà es va encarir fins a arribar als 8,07 euros. En aquest cas, la diferència entre la més cara i la més barata és d'un 110%.

Tarragona continua encapçalant la llista, amb un cost de 10,91 euros. Alacant (10,38) i Sant Sebastià (9,94) ocupen el segon i tercer lloc. En aquest tipus de carrera, les ciutats més econòmiques són Albacete (5,70 euros), Las Palmas de Gran Canaria (5,24) i Santa Cruz de Tenerife (5,21).

tracking