Diari Més

Congrés

Inauguren el Congrés Internacional de Llevadores a Tarragona

S'allargarà fins el pròxim 28 de maig i agruparà més de 900 llevadores, nacionals i internacionals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta tardael Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollitmés de 900 llevadores, nacionals i internacionals, en la inauguració del IV Congrés de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), el XV Congreso de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME) i el 2nd. ICM Southern European Region Conference que s'allargarà fins el pròxim28 de maig. La rellevància del congrés destaca pel nombre d’inscrits i per les ponents participants, entre elles una de les dues comadrones que va assistir el part de Kate Middleton, la professora i cap de Maternitat del NHS Anglaterra, Jacqueline Dunkley-Bent.

El Congrés s'ha inaugurat per la Sra. Gemma Falguera presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), Sra. Cristina Martínez presidenta de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME), Sra. Frances Day-Stirk presidenta de la International Confederation of Midwives (ICM) i la Sra Rita Borg membre de la Junta Directiva de la ICM per la Regió del Sud d'Europa, també han assistit ala inauguració l’Alcalde de Tarragona i representants del Departament de Salut.

Sota el lema 'Escoltar a les dones, pensar com llevadores', el congrés buscarà la reflexió per trobar les necessitats i preocupacions de les dones a través del diàleg amb elles. Un espai de treball que serviràper debatre diferents visions assistencials que realitzen les llevadores tant a l’assistència primària i comunitària com en l’atenció hospitalària.

Entre els tallers que esrealitzen al cap de setmana,destaca, entre altres, l’Atenció al part a l’aigua, Monitorització fetal i Curs pràctic culinari, amb dietes recomanades des de la concepció als primers anys de vida.

Inauguren el Congrés Internacional de Llevadores a Tarragona

Inauguren el Congrés Internacional de Llevadores a TarragonaMarta Olivé

tracking