Diari Més

Urbanisme

Fins a 14 empreses opten a assumir la segona fase d'obres del Palau d'Esports

Aquesta respon als treballs d’arquitectura i el projecte té un preu de sortida de 5,8 milions d’euros, amb un termini d’execució de vuit mesos

Palau d'Esports de Tarragona

Palau d'Esports de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’arquitectura del futur Palau d’Esports de Tarragona compten amb un total de 14 empreses interessades a assumir-les. Ahir es tancava el termini perquè les empreses poguessin presentar la seva oferta en la segona fase del projecte de construcció d’aquest element clau per als Jocs Mediterranis 2017.

Infraestructures.cat va obrir el concurs per a la licitació d’aquestes obres fa dues setmanes. Aquesta fase té un preu de sortida de 5.849.508,63 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució previst de fins a vuit mesos. D’acord amb les característiques de la licitació, aquesta fase inclou entre els capítols més importants el tancament de les façanes, els acabats de la coberta i la compartimentació dels interiors. Així mateix, l’adjudicació d’aquests treballs està prevista per al mes de juny. Cal destacar que la licitació de les obres del Palau d’Esports per fases ha despertat un destacat interès entre empreses locals i nacionals.

La primera fase de construcció, destinada bàsicament a la fonamentació, va rebre fins a 16 ofertes d’empreses. En aquest cas, es preveu que s’adjudiquin definitivament els treballs de cara a la setmana vinent. L’import de sortida era de 5,4 milions d’euros i d’un termini d’execució de 6 mesos des de l’acte de signatura d’inici d’obra.

Una adjudicació «d’entrebancs»

Cal recordar que fins a dues empreses van renunciar als treballs d’edificació que havien guanyat amb el primer concurs públic ofertat pel govern de la Generalitat. El motiu principal d’aquestes era la inviabilitat econòmica. Després de setmanes de dubtes, el govern va recórrer a aquesta nova fórmula de contractació en tres fases per desbloquejar una construcció que s’havia d’iniciar a finals de març i que ha d’estar enllestit abans del 30 de juny del 2017. Finalment, Infraestructures.cat va donar el vistiplau a la licitació de l’obra del Palau per tràmit d’urgència el passat 28 d’abril, amb un import màxim total de 14,7 milions d’euros.

Pel que fa a la tercera fase d’obres, la Generalitat ha obert aquesta setmana el concurs. La darrera fase del projecte inclou les instal·lacions elèctriques, de clima, hidràuliques, entre d’altres. El preu de sortida que ha establert Infraestructures.cat és de 3.370.943,82 euros i el termini d’execució previst també és de vuit mesos. D’aquesta manera, es busca enllestir l’adjudicació total d’unes obres plenes d’entrebancs.

tracking