Diari Més

Port de Tarragona

El Port de Tarragona mou 10,6 milions de tones fins l'abril

​Els productes agroalimentaris, petroquímics i vehicles són els que registren un major creixement en termes percentuals

El Port de Tarragona mou 10,6 milions de tones fins l'abril

El Port de Tarragona mou 10,6 milions de tones fins l'abrilCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els primers quatre mesos de l’any, el Port de Tarragona ha mogut 10,6 milions de tones de mercaderies en les seves instal·lacions, consolidant la tendència de creixement de l’any anterior, i amb un augment del 0,4% respecte el mateix període de l’any anterior.

El darrer mes d’abril, al Port de Tarragona s’han mogut 2,3 milions de tones, el que suposa un increment de 3,4% respecte abril del 2015.

Mantenint el lideratge en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Des de gener a abril, el Port ha manipulat 1,5 milions de tones de productes agroalimentaris el que suposa un creixement del 8,6% respecte el mateix període de l’any anterior.

7,3 milions de tones de mercaderies del sector energètic

Els productes energètics mantenen la seva tendència a l’alça. En els primers quatre mesos de l’any, les terminals portuàries han manipulat 7,3 milions de tones de productes energètics, un 1,6% més respecte gener-abril de 2015. Els tràfics més destacats respecte al creixement són el cru superant els 3 milions de tones (+19,9%), fuel-oil (+16,6%) i els biocombustibles (+81%).

Càrrega general i vehicles

Pel que fa a càrrega general al Port de Tarragona es mantenen les xifres de gener i d’abril de l’any passat (més de 650.000 tones mogudes). Dintre de la càrrega general, el moviment de pasta de paper es manté en les 150.000 tones, i el de vehicles segueix un creixement destacat. Fins el mes d’abril, la terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 56.035 vehicles un 50,8% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest creixement és significatiu tant en volum d’exportació (+13,9%), com d’importació (+72,4%).

tracking