Diari Més

Urbanisme

El consistori garanteix reallotjar els veïns de les parcel·les Iborra

Josep Maria Milà assegura que els lliuraran un compromís per escrit, «per a cada cas» abans de l’estiu

El consistori garanteix reallotjar els veïns de les parcel·les Iborra

El consistori garanteix reallotjar els veïns de les parcel·les IborraDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona assegura que, abans de les vacances d’estiu, materialitzarà el compromís amb els veïns afectats per l’enderroc dels seus habitatges arran del compliment del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), a la zona propera a les instal·lacions del Nàstic. Així ho assegura el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, qui afirma que «garantirem el reallotjament d’aquelles persones que estan empadronades i estan vivint en aquests edificis, tal com marca la llei d’Urbanisme del 2002». Els afectats es troben en un espai conegut, col·loquialment, com el de les parcel·les Iborra, tot i que el regidor precisa que «l’espai que afecta tres o quatre famílies residents respon al pla de millora urbana 13-B, que està tocant al Nàstic».

Cal recordar que els veïns afectats per la mesura fa mesos que es queixen i s’han adreçat a l’Ajuntament per reclamar una solució adient a les seves necessitats. En primer lloc, volen trobar alternatives per evitar el seu reallotjament. A la vegada, no confien en «el compromís» municipal i destaquen el retard en l’acord promès pel consistori.

Milà manifesta que «estem estudiant cas per cas i avaluant com s’ha de dur a terme el reallotjament». Així, detalla que «si una persona vivia en un habitatge de 100 metres quadrats, li oferirem un altre amb aquesta dimensió aproximadament». De fet, subratlla que «tal com ja havíem anunciat, els veïns seran reallotjats a la mateixa i, aquests no hauran de marxar de casa seva, fins que no comptem amb els nous immobles».

En aquest sentit, el regidor calcula que «si tot va bé, podrem comptar amb els nous edificis d’aquí a tres anys i mig o quatre». Fins aleshores, els veïns afectats destaquen que fa més de deu anys que demanen al consistori l’autorització per instal·lar el clavegueram, però que els ho van impedir. Milà reitera que «nosaltres tenim encarregat al servei de Territori el desenvolupament del pla de millora urbana 13-B i ho hem de tirar endavant».

Entre els veïns també han plantejat al possibilitat de posar en marxa una cooperativa de veïns per «ajudar-nos mútuament i assolir els diners necessaris per dur a terme les reformes que siguin necessàries en la futura urbanització». Així, asseguren que «estem disposats a fer les modificacions pertinents als nostres habitatges i arranjar-los en consonància amb l’entorn».

Impuls a la Vall de l’Arrabassada

Cal recordar que l’Ajuntament de Tarragona va aprovar, el passat març, la cessió del Ministeri de Foment del tram de l’antiga variant de la carretera N-340 –davant l’estadi del Gimnàstic– i que arriba fins a la Via Augusta, concretament fins a la rotonda de la Savinosa. Aquest pas va lligat a l’impuls de la zona de la Vall de l’Arrabassada com a espai de creixement natural de la trama urbana de la ciutat. L’antiga circumval·lació es troba en un estat d’abandonament des que va deixar d’estar operativa l’any 2009, amb l’obertura del nou cinturó del terme municipal de l’A7.

Amb aquesta recuperació de l’espai, l’objectiu de l’Ajuntament és de transformar aquesta zona en un espai urbà que sigui la continuació de la Vall de l’Arrabassada i que enllaci aquest barri amb la zona esportiva del Nàstic i la partida de la Budallera. A la vegada, els plans municipals preveuen que aquest entorn compti amb uns 600 habitatges. Milà recorda que, d’aquests, segons la llei d’Urbanisme, «l’Ajuntament n’haurà de construir el 10%, de manera que podrem respondre a les necessitats dels veïns afectats que cal reallotjar».

Els veïns de les parcel·les Iborra es resisteixen a abandonar la zona.

Els veïns de les parcel·les Iborra es resisteixen a abandonar la zona.Diari Més

tracking