Diari Més

Congrés

Prop d'un miler de llevadores es reuneixen a Tarragona per debatre sobre la salut sexual i reproductiva

La comadrona que va assistir el part de Kate Middleton és una de les ponents destacades del congrés

Congrés internacional de llevadores a Tarragona

Gairebé un miler de llevadores participen al congrés internacional que acull Tarragona el mes de maigDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Del 26 al 28 de maig del 2016 el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acolliràmés de 900 llevadores, nacionals i internacionals, enel IV Congrés de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), el XV Congreso de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME) i el 2nd. ICM Southern European Region Conference. La rellevància del congrés destaca pel nombre d’inscrits i per les ponents participants, entre elles una de les dues comadrones que va assistir el part de Kate Middleton, la professora i cap de Maternitat del NHS Anglaterra, Jacqueline Dunkley-Bent.

Sota el lema'Escoltar a les dones, pensar com llevadores', el congrés busca la reflexió per trobar les necessitats i preocupacions de les dones a través del diàleg amb elles. Un espai de treball que servirà per debatre diferents visions assistencials que realitzen les llevadores tant a l’assistència primària i comunitària com en l’atenció hospitalària. A més, el congrés serà el punt de trobada entre llevadores del Sud d’Europa.

En el programa científic del congrés intervindran reconeguts ponents d'àmbit nacional i internacional, per debatre temes, incorporar noves perspectives d’atenció, innovació i recerca que sens dubte podem millorar l’atenció en salut sexual i reproductiva.

Entre els tallers que es realitzaran hi trobem, entre altres, l’Atenció al part a l’aigua, Monitorització fetal i Curs pràctic culinari, amb dietes recomanades des de la concepció als primers anys de vida.

La trobada també s’aprofitarà per reivindicar les seves competències professionals de les llevadores a través de la Marea Rosa promoguda per la FAME i sota el lema«Ahora más que nunca necesitamos más matronas». Amb aquest lema les llevadores volen expressar i donar a conèixer la necessitat de tenir un nombre adequat de llevadores per garantir una assistència de qualitat i excel·lència a la població i situar-se al nivell d’altres països d’Europa respecte al nombre de llevadores per població de dones.

El Congrés serà inaugurat per la Sra. Gemma Falguera presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), Sra. Cristina Martínez presidenta de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME), Sra. Frances Day-Stirk presidenta de la International Confederation of Midwives (ICM) i la Sra Rita Borg membre de la Junta Directiva de la ICM per la Regió del Sud d'Europa, també estaran presents en la inauguració l’Alcalde de Tarragona i representants del Departament de Salut.

tracking