Diari Més

Tradició

Gegants, gralles i timbals ompliran els carrers de Tarragona per Corpus

També es podrà veure el tradicional Ou com balla a la font del claustre de la Catedral

Gegants, gralles i timbals ompliran els carrers de Tarragona per Corpus

Gegants, gralles i timbals ompliran els carrers de Tarragona per CorpusCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona celebrarà aquest diumenge la festivitat de Corpus. L'Ou com Balla, el toc de campanes i les professons amb els elements dels seguici festiuconfigurenles activitatsque es faran per la celebració.

Com és tradició, ala font del claustre de la Catedrals'hipodrà veure l'Ou com balla. L'horari d'obertura al públicserà de 9 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores.

Els tocs de campanesformaran part de la banda sonora de la festivitat. Entre les 16:30 i les 17 hores es podrà escoltar el Toc de classe, des del campanar de la Catedral. Quan aquests'acabi, el proseguirà el toc de campanesd'entrada pontifical.

La plaça de la font acollirà l'anada a Professó a les 17:45. Hi haurà la presència del Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou- Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers.

Tots ells es dirigiran des de l’Ajuntament cap a la Catedral, acompanyant la Corporació Municipal. A les 18 hores començarà l'Ofici religiósa la Catedral.

Un cop aquest acabi, a les 19.15 hores, començarà la Professó del Corpus,precedida pel grups festius amb el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers.

L'itinerari que seguiran és:Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, la Nau, Pilats, plaça del Rei, Sta. Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Iglesias i Pla de la Seu.

En finalitzar, elsdiferents elements festiustornarancap a la plaça de la Font, on ballaranelsNegritos i Gegants i esdistribuirande les tradicionals coques de cireres.

tracking