Diari Més

Política

«L'Ajuntament de Tarragona va pagar per actualitzar els plans de seguretat i la feina no es va fer»

El govern defensa que els tècnics municipals van certificar els treballs fets per l’empresa

CiU denuncia que l'Ajuntament de Tarragona va pagar per actualitzar els plans de seguretat i la feina no es va fer

CiU denuncia que l'Ajuntament de Tarragona va pagar per actualitzar els plans de seguretat i la feina no es va ferACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona ha denunciat aquest dimecres que, l’any 2013, el consistori va contractar i pagar a una empresa (Coestecnic S.L.P) per revisar i actualitzar set plans de seguretat que actualment resten caducats. El portaveu de CiU, Albert Abelló, s’ha preguntat per què l’equip de govern va dir, fa poques setmanes, que els plans s’estaven actualitzant, quan el propi ajuntament va adjudicar i pagar prop de 10.000 euros per aquesta mateixa feina ara fa tres anys. El grup municipal ha sol·licitat a l’equip de govern, per escrit, una explicació dels fets, i el regidor de Protecció Civil ja ha manifestat que els tècnics municipals van certificar els treballs fets per l’empresa. El passat 10 de maig, els grups municipals de CiU, ERC i la CUP van denunciar que nou plans de protecció civil de la ciutat estan caducats.

El grup municipal de CiU va conèixer l’existència d’aquesta adjudicació mitjançant les memòries anuals de l’Ajuntament i, en la de l’any 2013, va observar que s’havia contractat una empresa externa per revisar set plans de seguretat«que estaven i encara resten caducats»: INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, INFOCAT, NEUCAT I RADCAT. «Vam sol·licitar l’expedient d’aquesta contractació i vam confirmar que l’Ajuntament va adjudicar el servei el 9 de desembre de 2013 i que, 18 dies més tard, el 27 de desembre, l’empresa adjudicatària va lliurar la factura amb un import de prop de 10.000 euros. Tres dies més tard, el 30 de desembre, l’Ajuntament va ordenar el pagament de dita factura», ha explicat Abelló.

Modificaciódel pressupost

Des del CiU també s’ha apuntat que, segons els expedients als que han tingut accés, per adjudicar aquest servei, l’equip de govern va fer una modificació de crèdit per tal d’utilitzar una partida del pressupost del 2013 que estava destinada a actuacions de neteja per prevenció d’incendis forestals i que finalment es va emprar per pagar a l’adjudicatària encarregada d’actualitzar els plans de seguretat. «La situació és doblement greu: per una banda, l’Ajuntament té els plans de seguretat obligatoris caducats i, per l’altra, va pagar a una empresa per actualitzar-los i la feina mai es va dur a terme», ha manifestat Abelló. «Estem davant de, com a mínim, una mala praxis com una catedral o bé d’una qüestió de malversació de diners públics», ha assenyalat el portaveu de CiU.

«Els tècnics van certificar els treballs fets per l’empresa»

Per la seva banda, el regidor de Protecció Civil, José Luis Martín, ha reiterat que l’Ajuntament fa anys que està treballant en l’actualització dels plans d’emergència municipal. El regidor ha confirmat que, efectivament, l’any 2013 es va contractar a una empresa per actualitzar alguns dels plans i el màxim responsable tècnic de Protecció Civil va certificar que els treballs s’havien fet. «Per tant, no entenc on està el problema», ha etzibat el regidor mitjançant un comunicat.

tracking