Diari Més

Successos

Un incendi a Sant Salvador crema quasi set hectàrees de vegetació

Van actuar-hi tretze unitats de terra i dos avions de bombers per tal de controlar-lo

Controlat l'incendi de Sant Salvador

S'han desplaçat al lloc dels fets fins a tretze vehicles de bombers i dos avions.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi a Sant Salvador ha consumit prop de set hectàres de zona de canyes i borrissol al costat del Riu Francolí, a la zona de Santa Isabel. Es van haver de desplaçar a la zona afectada fins a tretze dotacions i dos avions per tal de poder controlar el foc. Els Bombers de Catalunya van rebre l’avís del foc a un quart de sis de la tarda, i fins dos quarts de nou del vespre, gairebé tres hores més tard, no el van tenir totalment controlat. Els camions van acabar l’aigua que portaven emmagatzemada, i van haver de tornar a omplir els dipòsits al mateix riu, fet habituals en incendis d’aquesta grandària. Els veïns de la zona també es van sumar com a voluntaris en l’operació.

A prop de l’incendi hi havia unes barraques, però es trobaven buides, a més, no va caldre evacuar cap domicili. Tot i així, si que es van haver d’evacuar animals de granges properes, com els del veí Sergio Navarro, que va haver de moure els seus cavalls, per proximitat a la zona afectada. «És una zona que està molt abandonada i hi ha molta malesa que crema de seguida. La setmana passada ja es va incendiar un tros d’un terreny proper», deia Navarro i explicava que alguns veïns creuen que el foc podria haver estat intencionat.

Els veïns de les cases més properes no van haver de ser desallotjats, perquè no hi havia risc de que el foc pogués arribar a les seves llars, però si que van poder sentir algunes de les conseqüències del foc. «Ens ha arribat el fum i, a més, per l’aire volen fragments de cendra i del foc», explicava Ángel González, veí de Sant Salvador. El que més els va preocupar, deia, va ser «poder escoltar el foc des de casa, fins i tot amb les finestres tancades. Era molt sorprenent». El veí i la seva família van preferir tancar-se a casa, per tal d’evitar que entrés el fum.

El telèfon d’emergències 112 va rebre 130 trucades veinals per alertar de l’incendi.

Controlat l'incendi de Sant Salvador

Controlat l'incendi de Sant SalvadorCristina Aguilar

Controlat l'incendi de Sant Salvador

Controlat l'incendi de Sant SalvadorCristina Aguilar

Controlat l'incendi de Sant Salvador

Controlat l'incendi de Sant SalvadorCristina Aguilar

tracking