Diari Més

Medi ambient

Les torxes de Repsol i Dow continuen cremant però la intensitat disminuirà al llarg del dia

La companyia ha assegurat que «és normal» que les torxes funcionin mentre es torna a posar en marxa l'activitat de la planta

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon Nord

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon NordCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues torxes del complex industrial de Repsol i Dow al polígon Nord continuen cremant i emetent fum negre aquest dimarts. Ahir, un problema tècnic causava un enorme núvol de fum, visible a més de 30 quilòmetres. La incidència va aixecar ràpidament les alertes entre la població, que encara continuen avui, després que s'hagin pogut veure dues enormes flamarades cremant tota la nit i també a primera hora del matí. Des de Repsol, han assegurat que «és una situació normal» en la posada en marxa de la planta, ja que mentre es reprèn l'activitat les torxes encara funcionen. Des de la companyia,esperen que aquesta tarda vespre, les torxes hagin disminuït les seves emissions.

L'empresa va informar que un tall en el subministrament d'aire als instruments de control de la planta va ser la causant de l'incident, que va obligar a fer una parada de seguretat de les dues plantes d'Olefines i a activar les torxes de seguretat. A més, no es va poder aportar vapor d'aigua a les torxes, cosaque evita la creació de fum negre, i per això es van poder observar les grans fumeres durant tota la jornada. L'avaria de Repsol va afectar de retruc al cracker d'etilè de Dow, motiu pel qual també es va activar la torxa d'aquesta empresa.

Ambdues empreses ahir a la tarda, ja van reprendre l'activitat de les sevesplantes. La seva posada en marxa encara continua i, fins que no es recuperi l'activitat normal de la planta, continuaran cremant.

Des de Protecció Civil informen que totes aquelles persones que tinguin molèsties a causa dels fets, poden trucar al 112.

tracking