Diari Més

Medi Ambient

Grups ecologistes denuncien el silenci i immobilisme en les fumeres de les torxes de Repsol

Gepec presenta una queixa a la Taula de Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona i a l'Observatori de Salut i Medi Ambient del Departament de Salut

Grups de treball es reuneixen per millorar la qualitat de l'aire a Tarragona

Grups de treball es reuneixen per millorar la qualitat de l'aire a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats ecologistes denuncien el «silencii l'immobilisme»de l'administració davant episodis de contaminació com el d'aquest dilluns amb les torxes de Repsol, amb denses fumeres negres i flamarades de fins a 50 metres a causa d'una avaria al complex petroquímic de Tarragona.

Gepec ha presentat una queixa a la Taula de Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona i a l'Observatori de Salut i Medi Ambient del Departament de Salut. Els acusa de «ceguesai parcialitat»a l'hora de presentar els seus informes sobre la companyia petroliera, «obviant episodis de greu contaminació»quan es fan parades programades o aturades d'emergència. En la mateixa línia, la Plataforma Cel Net denuncia la «immobilitati manca de responsabilitat»de les empreses químiques per «repetits incidents», els quals interpreta com un «altaveu d'una problemàtica silenciada». «Posen de manifest la negligència de l'administració pública per tenir cura de la qualitat de l'aire i de la salut de la població en el territori tarragoní», exposen aquest dimarts en un comunicat.

tracking