Diari Més

Indústria

Un tall en el subministrament d'aire de la planta de Repsol al Polígon Nord, causant de les torxes

A causa de l'incident, s'ha fet una parada de seguretat de les plantes d'Olefines

Grups de treball es reuneixen per millorar la qualitat de l'aire a Tarragona

Grups de treball es reuneixen per millorar la qualitat de l'aire a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un problema tècnic que ha afectat al subminitrament d'aire als instruments de control de les plantes ha estatel causant de les dues torxes i columnes de fum negre que s'han vist aquest matí, sortint del polígon Nord. Emergències ha avisat que el fum es podrà avistar durant hores, però que l'incident no implica mesurespreventives com el confinament. Si hi ha persones que tenen molèsties a causa del fum, poden trucar al 112 per comunicar-ho.

Repsol ha informat que l'incident ha començat a les 10:45. Arran del la incidència,s’ha realizat una parada de seguretat de les dues unitats d’Olefines existents al Complex Industrial de Repsol i s’han activat les torxes de seguretat del Polígon Nord.

El problema tècnic ha provocat, a més, que no es pogués aportar a les torxes el vapor d’aigua que evita la formació de columnes de fum.

Per la seva banda, Dow ha informat que les sevesinstal·lacions de Dow s’han vist afectades per una incidència tècnica al Polígon Nord i com a conseqüència«hem hagut de parar el Cracker d’etilè activant la torxa com a element de seguretat». Posteriorment l'empresaha iniciatla posada en marxa de la unitat de producció d’etilè ubicada a la Pobla de Mafumet.

Seguint amb el protocol establert, Dow ha fet us detorxa fins que el Cracker haarriatal seu ritme normal de funcionament.

Les torxes del complex industrial formen part dels sistemes de seguretat de les plantes i és habitual que funcionin durant processos de parada, anomalies de procés i posada en marxa de les unitats de producció.

Repsol ha comunicat la incidència al 112 i als alcaldes dels municipis veïns.

Les plantes ja s’han tornar a posar en marxa i estarecuperant l’activitat de manera progressiva.

tracking