Diari Més

Indústria

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon Nord

​S’ha reprès l’activitat i les plantes ja tenen el funcionament normal

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon Nord

Es normalitza la situació de les torxes del Polígon NordCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat a les plantes de Repsol i DOW del Polígon Nord ja s’ha normalitzat. Després que aquest matí un problema tècnic hagi afectat el subministrament d’aire als instruments de control de la planta de Repsol, i hagi obligat també a DOW a aturar la seva planta, les dues torxes han estat emetent grans flamarades i fum negre com a mesura de seguretat en la producció.

Les torxes del complex industrial formen part dels sistemes de seguretat de les plantes i és habitual que funcionin durant processos de parada, anomalies de procés i posada en marxa de les unitats de producció.

El problema ha començat a Repsol

Repsol ha informat que l'incident ha començat a les 10:45. Arran del la incidència, s’ha realizat una parada de seguretat de les dues unitats d’Olefines existents al Complex Industrial de Repsol i s’han activat les torxes de seguretat del Polígon Nord.El problema tècnic ha provocat, a més, que no es pogués aportar a les torxes el vapor d’aigua que evita la formació de columnes de fum.

Per la seva banda, Dow ha informat que les seves instal·lacions de Dow s’han vist afectades per una incidència tècnica al Polígon Nord i com a conseqüència «hem hagut de parar el Cracker d’etilè activant la torxa com a element de seguretat». Posteriorment l'empresa ha iniciat la posada en marxa de la unitat de producció d’etilè ubicada a la Pobla de Mafumet.Seguint amb el protocol establert, Dow ha fet us de torxa fins que el Cracker ha arriat al seu ritme normal de funcionament.

tracking