Diari Més

Parc Riu Clar

Grups de joves s'enfilen a la polèmica tanca publicitària de la T-11 per fer-se 'selfies'

Els veïns faran els talls a la T-11 que ja van anunciar, si l’Ajuntament no dóna solucions aquest dijous

La tanca publicitària de la discòrdia.

Grups de joves s'enfilen a la polèmica tanca publicitària per fer-se 'selfies'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tanca publicitària de 17 metres d’alçada col·locada en un solar annex a la carretera T-11, en ple barri de Parc Riu Clar (a l’alçada dels concessionaris de vehicles), suma un nou episodi a la llarga polèmica: en els últims quinze dies un grup de menors d’entre 15 i 16 anys han pujat a dalt de tot, fins a tres vegades, per fer-se fotografies. Hi ha una escala a la tanca per fer tasques de manteniment al cartell, des d’on els joves aprofiten per pujar. «La part de baix de tot no té escala, però ells han ficat uns ferros i aconsegueixen arribar on comencen els esglaons», explicava la presidenta de l’Associació de Veïns del barri de Parc Riu Clar, Josefa Rodríguez a Diari Més. «L’últim cop que ho han fet ha estat aquest mateix divendres a la nit. A la una i deu minuts de la matinada els veïns em trucaven per avisar-me. Vaig anar-hi de pressa i els hi vaig demanar que baixessin... Ells van marxar corrents i rient», afegia.

Segons asseguren els residents a la zona, els joves es van intercanviant els rols: uns pugen perquè els hi facin les fotos des de baix, i després ho fan a la inversa. També se’n fan des de dalt.

«Aquí pot passar qualsevol cosa! Imagina que cauen... Això succeeix perquè aquest tòtem s’ha col·locat en un nucli urbà. Si estigués en una carretera, estic segura que ningú pujaria a fer-se selfies», comentava la presidenta, tot recordant que els veïns ja fa sis mesos que protesten, pel que consideren una col·locació inadequada d’aquest element publicitari.

Rasa amb perill per als nens

A banda, tal com ja van avisar amb anterioritat, els veïns estan preocupats per una rasa oberta al costat de l’estructura, on presumiblement s’havien d’instal·lar els cables d’electricitat, per tal que la tanca publicitària també pogués complir la seva funció de nit. «Els nens juguen per allí i hi ha algun cable. No hi ha cap mena de tancament al terreny», comentava Rodríguez, qui aprofita per recriminar al propietari del solar la total deixadesa. «D’allí hem arribat a trobar fins i tot xeringues», afegia.

Segons assegura, si la gran tanca publicitària no desapareix en un curt termini de temps, «anirem també a pel propietari del terreny. El denunciarem, si cal, també a ell». De moment però, els veïns, a qui exigeixen diligència és al consistori tarragoní, que al gener va donar un mes de termini a Anunzzia, l’empresa publicitària, perquè desmantellés la gran estructura. Membres de l’associació s’han presentat setmanalment a l’Ajuntament per conèixer l’estat dels tràmits, obtenint respostes contradictòries. «Una setmana et diuen que els hi han posat una multa i que ja l’han pagat, l’altre que no està pagada...», comenta la presidenta. L’única certesa amb què compten ells, tal com va indicar l’Ajuntament, és que la tanca publicitària es va instal·lar sense tres permisos bàsics: el del Ministeri de Foment, per situar-se vora una carretera; el d’Aviació Civil, per estar a prop de l’aeroport reusenc; i el de la Generalitat, sobre l’arqueologia de l’espai. «Ja no sabem ni quan la trauran perquè han passat els terminis de requeriments per via administrativa i per via judicial i encara segueix al mateix lloc», es lamentava Rodríguez.

Aquest dijous a les nou del matí, tenen concertada una reunió amb el regidor de territori de l’Ajuntament, Josep Maria Milà. Si no surten amb la confirmació de retirada d’aquesta estructura de 17 metres, reprendran la idea de mobilitzar-se: «Els veïns ja volien tallar la carretera, jo vaig dir que ens esperéssim a aquesta reunió. Si no va bé, començarem aviat els talls de la T-11», explicava la presidenta. La idea és interrompre la circulació cada dissabte, d’onze a dotze del matí.

tracking