Diari Més

Cultura

Tarragona acull teatre per públic amb discapacitat

Fundació Repsol i la Companyia de Blanca Marsillach col·laboren amb el Festival Eclèctic d'Arts Escèniques de la Discapacitat

Tarragona acull teatre per públic amb discapacitat

Tarragona acull teatre per públic amb discapacitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fundació Repsol i Varela Produccions col·laboren per setè any consecutiu per incorporar a les persones amb discapacitat en tots els sectors de la societat.Aquesta representació s’inclou dins de la programació del Festival Eclèctic d’Arts Escèniques de la Discapacitat de Tarragona sota el lema ‘Enriquim l’Art’ que ja va per la cinquena edició. L’obra ofereix ‘Texts de Chekhov’, una selecció de comèdies curtes del dramaturg rus i es podrà veure a Tarragona el 20 de maig al Teatre Metropol a les 11:00 del matí.

Aquesta obra, integrada dins del projecte Taller de teatre adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Repsol i la Companyia de Teatre de Blanca Marsillach, va començar la gira el 23 de febrer a Cartagena i farà l’última parada a Bilbao el 24 de maig.

Per segon any consecutiu, es citen damunt de l’escenari un elenc mixta d’actors, tot i que en aquesta ocasió més de la meitat de l’elenc està composat per actrius amb algun tipus de discapacitat: Adela Estévez i Miriam Fernández, les quals acompanyen al actor i director Xabier Olza.

‘Textos de Chekhov’ està composat per dos divertides obres d’Anton Chekhov, El Oso y Petición de mano, adaptades al públic que van dirigides.

Per Blanca Marsillach, productora i impulsora de teatre social «és molt important que aquests projectes es mantinguin i puguem seguir treballant per la integració de les persones amb discapacitat en el terreny de les arts escèniques». Per Fundació Repsol, contribuir a la integració social de les persones amb discapacitat es un dels seus principals objectius, és per això que treballa amb iniciatives que abasten l’educació, la cultura i l’esport, promovent activitats inclusives que comporten la integració total d’aquest col·lectiu en un marc d’igualtat d’oportunitats.

tracking