Diari Més

Salut

Els nens tarragonins afectats per l'enterovirus són com a mínim dotze

Dilluns, un nadó de vuit mesos va ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron amb parada cardíaca Una de les nenes que patia enterovirus ha quedat tetraplègica a causa d'un brot de la malaltia que hi va haver al desembre

Les infermeres de Joan XXIII denuncien la contractació precària

Les infermeres de Joan XXIII denuncien la contractació precàriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Diari Més ha pogut saber que els nens tarragonins afectats per l'enterovirus són, com a mínim, el doble del que s'havia confirmat fins ara. Des de dissabte, l'hospital Joan XXIII de Tarragona realitza una mitja de tres puncions al dia per detectar si el pacient està afectat pel brot. Segons expliquen fonts pròximes a l'hospital, de moment totes han donat positiu. Per tant, com a mínim, dotze menors tarragonins han estat afectats per l'enterovirus.

Alguns dels menors afectats han estat traslladats a l'hospital de la Vall d'Hebron. De moment, hi ha confirmats quatre nens tarragonins a Barcelona. Segons han informat al Diari Més, el dilluns un nadó de vuit mesos va ser traslladat a l'hospital barceloní amb parada cardíaca.

Una nena queda tetraplègica

Segons ha pogut saber el Diari Més, una nena de tres anys, -que de moment no ha transcendit la quina localitat és-, ha quedat tetraplègica a causa d'un brot d'enterovirus que va tenir lloc al desembre. A més, segons ha informat la cadena televisiva 8TV, la petita requereix respiració artificial.La nena està ingressada a l'Institut Guttmann.

Opacitat informativa

El sindicat CGT denunciala opacitat informativa per part de les autoritats sanitàries en relació al virus. «Esperem que s'informii es coneguin els protocols a aplicar per tal d'evitar el contagi i transmissió de l'enterovirus», expliquen fonts sindicals.

Per altra banda, tota la informació de la qual disposa Salut sobre els casos neurològics aguts per enterovirus s’oferirà demà dijous en una compareixença del sotsdirector del Servei Català de la Salut, Josep Argimon, del Cap de Microbiologia de Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola i del Cap de Servei de Pediatria del mateix hospital, Carlos Rodrigo.

tracking