Diari Més

Tarragona 2017

Els Jocs Mediterranis signen vora tres milions de finançament estatal

El president del comité olímpic assegura que la piscina està garantida, perquè és part del llegat material que deixaran els Jocs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui la Fundació dels Jocs Mediterranis i l’Estat signen el conveni econòmic de prop de tres milions d’euros de finançament que provindran de la liquidació de les travesses esportives, amb les quals calculen haver arribat ja als 2,7 milions d’euros. Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, amb motiu de la trobada de comitès olímpics, que va començar a les voltes del Circ romà, on es va realitzar el sopar de benvinguda. A més, va assegurar que «el complex aquàtic està garantit», sigui finançat per l’Estat o per una col·laboració público–privada. El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco li va donar suport, explicant que els Jocs Mediterranis «han de deixar llegat material, perquè són els jocs dels ciutadans», així com un llegat dels valors esportius. «La piscina a Tarragona és obligatòria», insistia. El president també confiava en què l’acord inicial de l’Estat pel que fa a les partides pressupostàries «es plasmarà» en els Jocs. Tant Blanco com Ballesteros confien plenament en què les infraestructures necessàries pels Jocs estaran «no només acabades, sinó acabades bé», assegurava Blanco. A més, posava d’exemple olimpíades com les de Rio o Atlanta, «que abans de començar també tenien inquietuds», tot i així, va reconèixer que «no és fàcil el camí». La visita dels comitès també coincideix amb la del rei Felip VI, que comença avui a les dotze del migdia, al teatre Tarragona. Per Blanco, qui «no recorda cap reunió de comitès on hi hagi hagut el rei del país», és un gran impuls pels jocs, ja que «la foto grafia farà la volta al món». Segons l’alcalde, la trobada amb els comitès i també amb el monarca, «és una oportunitat per explicar que anem pel bon camí». La visita dels cinquanta comitès olímpics és d’especial importància a la ciutat, perquè «és un salt endavant amb el que volem fer amb Tarragona», explicava Blanco. Segons el president, els membres dels comitès seran els millors ambaixadors dels Jocs, ja que «parlaran meravelles del que estem fent».

El president del Comitè Olímpic Europeu, Patrick Hickey, va destacar que, Tarragona comptarà «amb un llegat de bones infraestructures esportives, que permetrà a la ciutat aspirar a més competicions».

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el president del Comitè Olímpic Español, Alejandro Blanco.

Els Jocs Mediterranis signen vora tres milions de finançament estatalCristina Aguilar

El regidor dels Jocs, Javier Villamayor i el president del Comitè Olímpic Europeu, Patrick Hickey

Els Jocs Mediterranis signen vora tres milions de finançament estatalCristina Aguilar

tracking