Diari Més

Cultura

El paissatge és la temàtica principal del Dia dels Museus

El MNAT i el MAMT han organitzat diverses activitats per la ciutadania

'La moneda en època d'August'

'La moneda en època d'August'MNAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba a Tarragona el Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres, amb el lema Museu i paisatges culturals. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix per aquesta celebració l’espectacle Musa i Medusa. Quan la bellesa es torna monstruosa per venjança divina…, a dos quarts de deu al MNAT. És un muntatge escènic del grup Arqueoescena que posa en relleu peces emblemàtiques del MNAT, que conformen el ric patrimoni arqueològic de Tàrraco i que acosten a una part del paisatge que es pot contemplar en les sales del MNAT, aquell que transporta a la mitologia clàssica i en concret a uns personatges mitològics rellevants de la tradició cultural grecoromana i de la seva herència: les Muses i Medusa.

Plantejat com un itinerari per diverses sales del museu, on es troben les peces seleccionades, la proposta ofereix diferents lectures: l’arqueològica, la literària, la visual, la musical, la teatral, en un discurs que viatja de l’antiguitat a la contemporaneïtat, per mostrar la vitalitat d’aquesta herència. Una proposta organitzada i produïda pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb Arqueoescena, amb direcció d’Isabel Panosa, a dos quarts de deu del vespre.

El MNAT ofereix, també, una Jornada de Portes Obertes, en la qual es podran visitar, de manera gratuïta tots els seus centres, el Museu Arqueològic, Museu i Necròpolis Paleocristians, la Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i el Conjunt Monumental de Centcelles (Constantí). Un recorregut per diferents escenaris de la Tarragona romana, amb una visió, també, plural del paisatge d’aquesta romanitat.

Es podran visitar, també, les exposicions temporals, La moneda en època d’August i Re-descobrint Centcelles al Museu Arqueològic. El MNAT és un dels 12 museus que formen part del projecte Museus catalans a Google Art Project, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus de Catalunya i la seva posada en valor.

D’altra banda, el Museu d’Art Modern de Tarragona iniciarà els seus actes a les deu del matí, amb l’activitat familiar Coneguem els paisatges del MAMT, on, fins a les vuit del vespre, es convidarà els assistents a fer un recorregut per les sales tot descobrint les obres que inclouen paisatges. Algunes d’aquestes pintures formen part de l’exposició Plural femení, recentment oberta i que mostra l’obra de trenta destacades autores del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Un altre acte serà Imagina un paisatge, de dotze a vuit, en la qual els més petits podran crear les seves obres inspirant-se en els paisatges de la col·lecció del MAMT.

tracking