Diari Més

Col·legis professionals

Dues candidatures es juguen avui la presidència del COMT

Les llistes estan encapçalades, d'una banda, per l'actual president, Fernando Vizcarro i l'alternativa, Sergi Boada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els metges col·legiats a la demarcació decidiran aquest dijous la Junta de Govern i els delegats a l’Assemblea de Compromissaris del Col·legi de Metges pels propers quatre anys. Des del passat 19 d’abril i fins aquest dimecres, els 3.151 facultatius censats han pogut exercir el seu vot per correu. Avui, els metges efectuaran el seu vot presencialment a la seu del COMT a Tarragona i a les delegacions col·legials de Reus i Tortosa.

A les eleccions a Junta de Govern hi concorren dues llistes, l’encapçalada per l’actual president, Dr. Fernando Vizcarro i l’alternativa, amb el Dr. Sergi Boada al capdavant. Pel que fa a l’Assemblea de Compromissaris -òrgan de representació per comarques dels facultatius de la demarcació-, els col·legiats triaran els delegats que els representaran en funció de la comarca on viuen o treballen. En total s’escolliran 202 delegats d’entre els 350 que s’hi han presentat.

A les nou del matí es constituiran les tres taules electorals de la seu del COMT a Tarragona, on exerciran el seu vot els facultatius censats a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Tarragonès. A la mateixa hora, també es constituirà la taula de la delegació de Reus, on votaran els metges censats al Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre. Així mateix, els facultatius que viuen o treballen al Baix Ebre, Montsià i la Terra Alta votaran a la delegació col·legial a Tortosa. Els punts de votació tancaran a les vuit del vespre, moment en que començarà el recompte de vots. A les 21:30 hores, aproximadament, es coneixerà el nom de la llista vencedora dels comicis. Els membres electes de l’assemblea de compromissaris se sabran passada la mitjanit.

Fernando Vizcarro Candidat a la presidència del COMT

«Hem de lluitar contra la precarització de la professió»

Una aposta per l’estabilitat i la continuïtat; així es presenta el candidat a la reelecció a la presidència del Col·legi de Metges

— Quins són els punts claus del programa electoral de la candidatura?

— «La consolidació del nostre programa i una continuïtat en una estabilitat econòmica i de serveis, que és el que hem fet fins ara. Ens queda una lluita important en contra de la precarització de la nostra professió, tant a nivell de la medicina pública com de la privada. També és molt important acabar amb les agressions als metges. Tolerància cero. I un altre punt és potenciar el nostre programa de protecció social i la nostra àrea de formació continuada.»

— En què es diferencia la seva candidatura de la que presenta el seu rival?

—«Ja hem demostrat una estabilitat en el que hem fet. Hem aconseguit totes les coses que s’estan demanant: una transparència al Col·legi, una auditoria externa cada any, una estabilitat tant econòmica com professional i de grups en. I és que tenim un sector transversal de la nostra professió, és a dir, tenim metges que pertanyen a tots els estatus i a tots els elements tant de la medicina pública com de la privada. També ens diferenciem pel fet de potenciar l’ocupació bàsica. Tenim una borsa de treball important, en la qual oferim als nous metges que es puguin col·locar d’una manera correcta.»

— Quina és la primera mesura que intentarà aplicar en cas de sortir reelegit?

— «Parlar amb el nostre delegat de Salut per veure com està el tema del transport sanitari d’emergències. Parlar de la precarietat que hi ha en la professió especialment en l’ICS, que és on hi ha més ‘contractes brossa’. S’haurien d’estabilitzar tots els treballs temporals que tenim i haurien de ser com a mínim interins. I demanar a l’administració que compleixi. Se li omple la boca dient que el nostre sistema públic de salut és dels millors del món i que els nostres professionals, sobretot els metges, són els que contribueixen en major mesura a sostenir aquest sistema perquè tiri endavant i no ens estan cuidant com haurien. Hem de tenir un lloc de treball adequat i correcte per poder atendre els nostres pacients i arribar a uns diagnòstics correctes i també, com a mínim, unes retribucions dignes.»

Sergi Boada Candidat a la presidència del COMT

«Vetllarem per acabar amb l’intrusisme mèdic»

Una aposta per l’estabilitat i la continuïtat; així es presenta el candidat a la reelecció a la presidència del Col·legi de Metges
— Quins són els punts claus del programa electoral de la candidatura?

— «Cal destacar que som un equip de 24 persones i que ens em preocupat tots junts dels tres eixos claus de la campanya. Aquests punts són: fer les coses amb molta transparència, ser molt eficients en la gestió del col·legi i comunicar molt, canviar l’estratègia de comunicació per apropar el col·legi al col·legiat i augmentar la participació dels col·legiats. També aconseguir ser el col·legi de referència de Tarragona, per ser influents i portar la veu del metge el més enllà possible pel que fa al professionalisme. »

— En què es diferencia la seva candidatura de la que presenta el seu rival, l’actual president?

— «Si analitzem la candidatura ja es pot veure la representativitat d’aquesta. Nosaltres seriem capaços de governar un hospital perquè estan representades moltes especialitats i això és el que buscàvem, que el col·lectiu metge es sentis representat. També destacar la il·lusió, les ganes de renovació, l’aportació de noves idees, que crec que és el que caracteritza la nostra candidatura.»

— Quina és la primera mesura que intentarà aplicar en cas de sortir escollit?

— «Durant la campanya s’han produït algunes informacions que no coneixíem i que posen en dubte una cosa molt important per la que ha de vetllar el col·legi i és l’intrusisme mèdic. Per tant, com a primera mesura, tot i que no la teníem contemplada en el programa que presentem, serà posar en ordre aquestes relacions del col·legi de metges amb algunes institucions que generen dubtes d’aquesta funció del col·legi. També treballarem per aplicar el nostre programa el més aviat possible. L’hem plantejat perquè en quatre anys es pugui desenvolupar.»

Dues candidatures es juguen demà la presidència del COMT

Dues candidatures es juguen demà la presidència del COMTDiari Més

tracking