Diari Més

Patrimoni

La CUP afegeix monuments del patrimoni al seu catàleg de 'Grans Runes' de la ciutat

Engega la campanya 'Tàrraco morta' per denunciar l'estat d'alguns d'aquests elements històrics

La CUP afegeix monuments del patrimoni al seu catàleg de 'Grans Runes' de la ciutat

La CUP afegeix monuments del patrimoni al seu catàleg de 'Grans Runes' de la ciutatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona ha presentat aquest dimartsla campanya'Tàrraco Morta', on es recullen les darreres incorporacions del l’ampli catàleg que els cuparires anomenen “Grans Runes” de la ciutat i que van engegara l’abril del 2014.

En el cas de la present campanya Tàrraco Morta la CUP recull diferents indrets del patrimoni històric i monumental que es troben, segons afirma la formació«en un procés de degradació o abandonament», com el Fòrum de la Colònia, la Necròpolis, les coves del Llorito o el Teatre Romà. La CUPdistribuirà els pròxims dies un tríptic,on s’explica la història d’aquests monuments així com «els despropòsits institucionals que han elevat a la categoria de Grans Runes aquest elements patrimonials».

La militant de la CUP i arqueòloga Eva Miguel ha afirmat que l’elecció del nom 'Tàrraco Morta' no representa en cap cas un atac al festival municipal Tarraco Viva sinó que «s’ha fet servir aquest joc de paraules per aconseguir atraure l’atenció pública i denunciar que s’està deshumanitzant el patrimoni històric deixant que es mori sense fer-hi res».

Segons que han explicat des de la formació cupaire, «l’objectiu de la campanya Tàrraco Morta és la sensibilització envers la situació de risc del nostre patrimoni cultural i arqueològic

tracking