Diari Més

Turisme

El cap de setmana llarg no impacta en el nombre de visites dels monuments

La majoria de visitants no havien fet nit a la ciutat, sinó que hi van parar de camí a altres llocs

El cap de setmana llarg no impacta en el nombre de visites dels monuments

El cap de setmana llarg no impacta en el nombre de visites dels monumentsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El turisme català és el que omple els museus i monuments de Tarragona els caps de setmana. Ahir, amb motiu dels tres dies de festa, molts turistes d’arreu de Catalunya es van acostar a la ciutat, per aprofitar l’únic dilluns amb els monuments oberts al públic. A l’amfiteatre, per exemple, a les dotze del migdia s’hi havien acostat vora 130 persones. Els catalans, doncs, van superar amb facilitat els visitants de Tarragona de qualsevol altre orígen, ja sigui de l’Estat espanyol o de l’extranger. Van ser, sobretot, provinents de les comarques de Barcelona i especialment les famílies amb fills encara petits.

Bona part dels visitants, però, no s’havien allotjat a Tarragona perquè no era la seva destinació vacacional, sinó que van visitar la ciutat de forma fugaç o, fins i tot, sense planificar-ho prèviament. Molts sóns turistes que estaven gaudint de l’oferta de platges de la costa Daurada, amb l’allotjament a Salou, Cambrils o Altafulla. La Tamara Fernández i l’Ana Olmo van venir des de Viladecans, però estaven «en un càmping a Vila-seca, on ens han dit que la ciutat val la pena veure-la». Així doncs, pretenien visitar els diferents monuments romans de la Tarragona durant un sol dia, i marxar després.

Amb els monuments oberts durant el matí, alguns turistes van parar a Tarragona sense haver-ho planificat, però van voler aprofitar l’oportunitat, com el Vicente Salorzano i la seva família. Havien passat el cap de setmana a Sant Carles de la Ràpita i «com que estàvem de pas, hem decidit quedar-nos i hem tingut la sort de trobar-ho tot obert, tot i que no sabiem que normalment està tancat. Jo no venia d’ençà que era petit, i voliem que la filla ho veiés». El nombre de turistes no va ser superior a un altre cap de setmana de bon temps, excepte el dissabte, quan els grups de dansa que havien arribat a la ciutat pel concurs estatal van augmentar les cues a l’entrada dels monuments. «Ens vam passar el dia veient grups de nenes ballarines, però dilluns va ser com qualsevol altre cap de setmana. Va venint gent, però sense aglomeracions.», explicaven de la taquilla de l’Amfiteatre, una de les restes romanes més visitades de la ciutat. Els monuments oberts van ser tots els del museu d’Història, i el museu Arqueològic. A més, demà és el dia internacional dels Museus, i el MNAT organitza'Musa i Medusa, quan la bellesa es torna monstruosa per venjança divina…'un itinerari per diverses sales del Museu, a dos quarts de nou del vespre.

Imatges de monuments, Patrimoni de la Humanitat, en 360º

Mira-les en aquest enllaç:

diarimes.com/pags/museus_oberts_16_maig.html

tracking