Diari Més

Música

La 'Jambofonia' de Mambo Jambo es consolida a Tarragona aquest cap de setmana

El nou àlbum del grup de Dani Nel·lo narra una història en cada cançó

La 'Jambofonia' de Mambo Jambo es consolida a Tarragona aquest cap de setmana

La 'Jambofonia' de Mambo Jambo es consolida a Tarragona aquest cap de setmanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mambo Jambo retorna als escenaris tarragonins amb el tercer àlbum de la formació, Jambology, un CD que es desmarca de la línia habitual del grup. «Els dos primers buscaven la sensació del directe, l’energia de l’escenari, que és on ens sentim més segurs», explica el líder de la formació, el mític saxofonista de Los Rebeldes, Dani Nel·lo. Amb el tercer però, han buscat «que l’àlbum sigui una entitat pròpia, que puguis seure a casa i escoltar-lo, sense necessitat del directe». Per tal d’aconseguir el seu objectiu, la banda ha creat un fil conductor, que enllaça cada senzill, creant un àlbum«amb diferents velocitats, no sempre estem a 100km/h, té una narrativa que arriba a més sentiments».

Els Mambo Jambo tenen una sonoritat pròpia, que han batejat com Jambofonia, i que han acabat de definir amb Jambology. Així, la banda deixa de buscar la inspiració cap en fora, en el Rythm & Blues, el rock o el swing, sinó que «ens inspirem en el so propi, que és una suma d’influències que portem sis anys cuinant. El so jambofònic està molt més integrat». Per tal d’aconseguir-ho, han ampliat la paleta de sons, el timbre dels instruments i han fet «de cada cançó un capítol». De fet, l’ordre de les cançons és intencionat, creant una història «amb menys etiquetes, aconseguint una textura musical personal».

A Tarragona hi arribaran en el tercer concert de la gira de presentació de Jambology, aquest dissabte a la Sala Zero, on tocaran pràcticament tots els temes de l’àlbum, amb alguns dels seus clàssics. «Sempre és interessant portar temes nous a l’escenari, i fa ilusió veure que fa el públic. Portem set anys treballant junts, però sempre que hi ha nou material es treballa amb moltes ganes», explica Nel·lo.És el primer disc que la banda grava amb un productor extern i, segons Nel·lo, això els ha donat una nova perspectiva més cosmopolita, a més de ser «el que més hores li hem dedicat, en la composició i els arranjaments», diu. De fet, la banda pot tenir projecció internacional i ho sap. Amb música sense lletres, «tenim un llenguatge universal, justament perquè no tenim idioma».

tracking