Diari Més

Societat

Denuncien una comunitat de veïns per no tenir permís d'obres, després que un treballador s'accidentés

Ara la qüestió és si es continuen les obres i si s’obrirà un expedient sancionador a la comunitat.

L'edifici està situat al carrer Mallorca.

Un paleta ferit greu en caure de tres metres en un edifici en obresCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de la casa del número 12 del carrer Mallorca de Tarragona, on el passat 27 d’abril es va esfondrar el terra ferint a un treballador, es podrien haver fet sense llicència i l’edifici no hauria passat la ITE tot i haver estat comunicat a la propietat. Aquestes dues conclusions són les principals que extreu, arran de l’incident en aquest habitatge, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, COAATT.

Els tècnics d’aquest col·legi són clars en aquest sentit argumentant que al COAATT no li consta que l’obra disposés de cap permís o llicència per a dur a terme la intervenció que, suposadament, hauria causat l’enfonsament del terra. A l’ajuntament de Tarragona tampoc hi ha constància de cap llicència d’obres i s’ha avançat que hi ha obert un expedient contra la propietat de l’immoble. A aquest fet s’hi suma que la mateixa propietat de la casa rebés al seu dia una carta notificant que l’immoble havia de passar la Inspecció Tècnica d’Edificis, ITE, abans del 31 de desembre del 2015 i a dia d’avui no l’hagi passat.

Adolf Quetcuti, president del col·legi d’aparelladors, considera que «la situació és, per desgràcia, massa habitual i evidencia que la cultura del manteniment no existeix al nostre país. Sovint es fan obres sense recórrer als tècnics adients, com els aparelladors, que són les persones que poden garantir la seva execució amb garanties l’aval professional i complint les normatives».

Veient l’incident del carrer Mallorca, el Gabinet Tècnic del Col·legi d’Aparelladors conclou que o s’hi feia una obra major sense prendre les mesures necessàries i l’absència de tècnics que haguessin controlat el procés o bé l’estat estructural de l’edifici era molt deficient i no era aconsellable actuar-hi.

Quetcuti recorda que «els ajuntaments, en aquest cas el de Tarragona, tenen la obligació de fer inspeccions a les obres per evitar que moltes d’elles es facin sense llicències ni la contractació dels professionals que s’ha de fer. Falta una tasca real de policia administrativa perquè les obres sense tècnic sempre acaben amb problemes i hem d’evitar mals majors».

L'habitatge està en obres.

Un paleta ferit greu en caure de tres metres en un edifici en obresCarla Pomerol

tracking