Diari Més

Exposició

​Felins il·lustrats es reuneixen a l'exposició 'Oh, my cat!'

Es podrà veure del 13 de maig al 28 de juny al vestíbul dels Serveis Territorials de Cultura

​Felins il·lustrats es reuneixen a l'exposició 'Oh, my cat!'

​Felins il·lustrats es reuneixen a l'exposició 'Oh, my cat!'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un homenatge als gats de Tarragona. Vuit il·lustradors de la província juntament amb dos convidats de fora han unit forces per fer una exposició d'il·lustracions de gats. Elisabet Díez, més coneguda com Anduluplandu, ha estat l'encarregada de reunir el bo i millor d'aquesta disciplina per confeccionar el cartell d' 'Oh my cat!'. La mostra es podrà veure del 13 de maig al 28 de juny al vestíbul de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, al carrer Major.

A banda d'Anduluplandu, a l'exposició s'hi podran veure les il·lustracions d'Anna Grimal, Apanona, Berta Artigal, El Don Guillermo, Hernan en H, Manuel Moranta, Namíbia Coronado, Pep Serra i Txomin Medrano.

Dibuixos per conscienciar

Des de l'organització de la mostra expliquen que han escollit aquesta temàtica per l'estreta relació que Tarragona, i especialment la Part Alta, han tingut amb aquests animals. Aquest vincle ve de ben antic. I és que la Tarraco romana «va estimar els gats, sobretot influïda per la gran veneració que professaven els egipcis». De fet, per ells l'animal estava divinitzat en la figura de la deessa Bastet, protectora de la llar.

Ara bé, puntualitzen que els gats no sempre han estat ben tractats i recorden la superpoblació que hi ha actualment ala Part Alta

En aquest context, 'Oh my cat!' vol reivindicar i fer més visible l'activitat d'algunes associacions com GAIA (Grup d'Acollides i Adopcions d'Animals), que s'ocupa de controlar, desparasitar, esterilitzar i donar menjar i beure als gats urbans de la Part Alta.

A més a més, el conjunt d'obres que s'exposaran plantejaran una visió de la figura del gat en totes les seves connotacions, com la màgia, l'animal de companyia o feminitat.

tracking