Diari Més

Solidaritat

Un grup de tarragonins recull material pels afectats pel terratrèmol de l'Equador

Es demana des de material tèxtil fins a insecticides i pastilles potabilitzadores d'aigua

Un grup de tarragonins recull material pels afectats pel terratrèmol de l'Equador

Un grup de tarragonins recull material pels afectats pel terratrèmol de l'EquadorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 16 d'abril l'Equador va patir un terratrèmol de 7,8 graus a l'Escala Richter, el més fort que es registrava al país des del 1979, que va posar fi ala vida de més de 650 persones i va deixar més de 50.000 ferits, a més de destrossar centenars de cases i edificis. Les dades confirmen que més de 20.000 persones han hagut de ser reubicades en albergs i centres d'acollida.

Rafael Granadero, tarragoní del barri de Torreforta, juntament amb la seva filla Alicia Granadero, que està a l’Equador fent un voluntariat des de fa 7 mesos, van crear una iniciativa de recollida de material per tal de solidaritzar-se amb els damnificats per la tragèdia. «Ens va afectaren l'àmbitpersonal», destaca Granados. «Feia un mes que havíem anat a visitar la nostra filla, i molta gent que vam conèixer va perdre la vida a la tragèdia», segueix. És per això que es van decidira organitzar la iniciativa. Víctor Molina i Lourdes Bacia són alguns dels altres tarragonins que s’han unit a la campanya, que també compta amb el suport d’entitats i organitzacions de la ciutat, com la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET).

«És una iniciativa que va néixer de forma molt amateur, però li hem volgut donar una empenta i professionalitzar-la», explica Víctor Molina, amic de la filla de Rafael i persona activa en el món de la cooperació pel desenvolupament. LourdesBacia, per la seva banda, que és nascuda a l'Equador, va contactar amb gent per mobilitzar la recollida.

Material higiènic i tèxtil

El que es recull, en aquest cas, no són aliments ni aigua, sinó que es demana material tèxtil, com sacs de dormir, llençols, tovalloles o roba interior, accessoris de cuina i estris d’higiene personal, entre d’altres. L’Alicia Granaderos, que està sobre el terreny, informa periòdicament al grup sobre què és el que es necessita amb més urgència.

Encara no està tancada la data en què s’efectuarà l’enviament del material a l’Equador, tot i que des de l’organització de la recollida s’estima que serà a principis de juny. Els llocs on els interessats poden fer les donacions són la seu de la CET (carrer Francolí, 56-58), laPerruqueria Mayca (carrer Falset, 16), laPerruqueria Manoli (Rambla de Ponent, 10), l'ADT (Pavelló Municipal de Riuclar -Camí dels Horts, s/n-), laCerrajería Granadero (carrer Ebre, 8) i el Santuari del Llorito, tot i que en breus el llistat s’ampliarà.

Elmaterial que es demana és el següent:

- Sandàlies - Xampú antipolls - Roba interior -Sacs de dormir - Carpes - Llits plegables - Llençols - Tovalloles - Repel·lents i insecticides - Llanternes - Accessoris de cuina (plats, gots i coberts de plàstic resistent) - Raspalls de dents - Pasta de dents - Compreses - Bolquers -Paper higiènic - Biberons - Protector solar - Pastilles purificadores d’aigua

tracking